İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Surp Pırgiç Hastanemiz´de yeni bir açılış daha

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nin en önemli bölümlerinden Hintliıan bölümü, 25 Ocak 2003 Cumartesi saat 13:00’te esaslı bir restorasıondan geçmiş olarak, Patrik Mesrob II Hazretleri tarafından açıldı.

Cemaatimizin hayırsever işadamlarından, Hastane vakıf Yönetim kurulu üyesi Cezo Taş’ın bağışı sayesinde, neredeyse temelden çatıya onarıldı ve yepıeni bir çehre kazandı.

Patrik Hazretleri, Hintliyan-Taş bölümünün açılışından önce, onarımı Hastane vakıf Yöneticileri tarafından gerçekleştirilmiş olan kafeteryayı, ayrıca hayırseverler Hüsnik Keşişyan ve Norayr Ardzivyan tarafından onarılmış bulunan endoskopi bölümlerini ziyaret etti.

Daha sonra Hintliyan-Taş bölümünün açılış kurdelesini kesen Patrik Hazretleri, hastanenin bu bölümünü gezerek gerçekleştirilen restorasyonu en küçük ayrıntılarına kadar inceledi.

Açılıştan sonra, davetliler için Bilek salonunda bir kabul düzenlendi. Bu vesileyle Cezo Taş’a Patrik Hazretleri’nin eliyle Hastane’nin altın madalyası takdim edildi. Bir teşekkür konuşması yapan Cezo Taş ise toplumların medeniyet seviyelerinin, yaşlı ve muhtaçlara gösterdikleri özen ile ölçüldüğünü ifade etti. Törende ayrıca hayırsever Norayr Ardzivyan’a hastanenin bronz madalyası takıldı.

Son sözü alan Patrik Hazretleri, her onarımın ayrı bir bayrama dönüştüşünü, irili ufaklı bağışların birleşerek dev işleri mümkün kıldığını ifade ederek, hayırseverlere takdir ve teşekkürlerini iletti.

Yorumlar kapatıldı.