İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Sivas ve Ankara Ermenilerine Surp Dzınunt Ziyareti

Yılbaşı ve Surp Dzınunt Yortusu münasebetiyle Sivas ve Ankara cemaatleri ziyaret edildi. Ruhani Kurul Sekreteri Kıdemli Peder Dr. Krikor Damatyan 18 Ocak 2003 Cumartesi (Jülyen takvime göre Surp Dzınunt arefesi), sabah saatlerinde Sivas’a vardı ve cemaatimizden Yervant Mığdısı tarafından karşılandı.

Öğleden sonra Şahin – Seranuş Koçak ailesinin evinde cemaatin büyük çoğunluğunun katılımıyla Surp Badarak sunuldu. Bu vesileyle Koçak ailesinin kızı Alisya vaftiz edildi. Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II Hazretleri’nin kutlamalarını, pederane takdis ve dualarını cemaate ileten Peder Krikor, Rab İsa Mesih’in doğumu ve bu olayın önemi hakkında vaaz etti. Surp Badarak’ın sonunda ebediyete uğurlanmış olan cemaat üyelerinin ruhlarının huzuru için dua edildi. Yapılan ziyaretlerden sonra, Peder Krikor saat 24.30’da Sivas’tan hareket etti.

19 Ocak 2003 Pazar sabahı saat 07.30’da başkent Ankara’ya varan Peder Krikor,
Ankara cemaatinden Karabet Sökeli tarafından karşılandı. Aynı gün saat 11.00’de Ulus’taki Sainte Therese de l’Enfant Jesus Fransız Kilisesi’nde Surp Badarak sunuldu. Kilise ruhanisi P. Patrice Julien de Pommerol’un hazır bulunduğu Surp Badarak’ta Patrik Mesrob II Hazretleri’nin kutlamalarını, pederane takdis ve dualarını ileten Peder Krikor, vaazinde Kiliselerarası Dua Haftası’nın ikinci gününde kardeş kilisede Surp Badarak sunulmasının anlamlı olduğuna işaret ederek Peder Patrice’e teşekkür etti. Törende dünya barışı için dua edildi.

Törenden sonra Karabet-Azat Sökeli ailesinin konutunda ağırlanan Peder Krikor, öğleden sonra Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilmiş olan Ankaralı cemaat üyelerimizin kabirlerini ziyaret ederek ruhlarının huzuru için dua etti.

Her iki ziyarette Peder Krikor 18 ve 19 Şubat tarihlerinin Eski Takvim’e göre 5 ve 6 Ocak tarihlerine tekabül ettiğini ve bu tarihlerde her iki cemaatin katılımıyla yapılan duaların Kutsal Topraklar’daki Surp Dzınunt kutlamalarıyla birleştiğini anımsattı.

Sivas ve Ankara cemaatleri kendilerini her zaman gözeten Ruhani Önderleri Patrik Mesob II Hazretleri’ne gösterdiği yakın ilgi için teşekkür ettiler.
Peder Krikor Pazartesi sabahı İstanbul’a vardı.

Yorumlar kapatıldı.