İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Ortaköy Kilisesi ve Tarkmançats Okulu´nun Madağı

19 Ocak 2003 Pazar sabahı, Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi’ndeki törenlere Patrik Mesrob II Hazretleri riyaset etti. Surp Badarak’ta ilahileri Kevork Çağlıçubukçu yönetimindeki Zıvartnots ve Tarkmançats koroları birlikte seslendirdiler.

Surp Badarak’ı sonunda vaaz eden Patrik Hazretleri, tören sonunda vaaz ederek Mesih İsa’nın ilk mucizesine tanık olan Kana köyündeki bir düğünü anlattı. Suyun kırmızı tatlı şaraba dönüştüğü gibi, Kutsal Ruh’un işleyişiyle Tanrı’nın her insanın yaşamına güzellik, doluluk, lütuf ve ahenk katabileceğini söyledi. İşte bu gerçeği temsilen, kiliselerimizde kıyılan her dini nikah töreninin sonunda yeni evlenen çifte kırmızı tatlı şarap verilmektedir. Patrik Hazretleri vaazin ikinci bölümünde hayırseverlik konusuna değinere, 40 gün önce vefat eden Kevork Karamanuk’un da böyle biri olduğunu, Ortaköy Kilisesi’ni temelden inşa ettiren Harutyun Amira Bezciyan gibi ölümünden yıllar sonra bile anılacağını ifade etti. Hokehankist duaları sırasında başta Harutyun Amira Bezciyan olmak üzere, Ortaköy Kilisesi’nin ve Tarkmançats Okulu’nun tüm müteveffa hayırseverleri, müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri anıldı.

Kilisedeki törenden sonra, bitişikteki salonda Tarkmançats Okulu yararına bir sevgi sofrası açıldı. Patrik Hazretleri’nin kutsama duasıyla başlayan programda, Tertip Heyeti adına Hrant Moskofyan’ın açış konuşması yaptı. Tarkmançats Okulu’nun kurucu temsilcisi işadamı Hayk Aslanyan okul hakkında bilgi verdi. Daha sonra, okul öğrencileri çok başarılı bir program sundular.

Sevgi sofrasının sonunda konuşan Patrik Hazretleri, yapılan işleri takdir ederek, herşeyin gelecek nesiller için yapılmasını, başarılı uygulamaların ise takdir edilmesi gerektiğini söyledi. Ortaköy Kilisesi’nin inşası sırasında dönemin ileri gelenleri çekilince, tüm giderleri Harutyun Bezciyan’ın üstlendiğini, buna karşılık ise kapıya kitabe olarak sadece İsa’nın “Ben Hayat Kapısıyım” sözünü yazdırdığını, kendi adını özellikle kaydettirmediğini hatırlattı. Hayırseverliğin böyle yapılacağını, bunun herkese örnek olması gerektiğini söyleyen Patrik Hazretleri, Madağ Tertip Heyeti’ni, vakıf yönetim kurulunu, okul kurucu temsilcisini ve müdürünü, öğretmenleri kutladı.

Sevgi sofrası hep birlikte söylenen Rab’bin Duası’yla son buldu.

Yorumlar kapatıldı.