İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: İstanbul Belediye Başkanı Azınlık Temsilcilerini Ağırladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Yeni Yıl münasebetiyle İstanbul’daki dini azınlık önderlerini 15 Ocak, Çarşamba saat 10.00’da Emirgan Beyaz Köşk’te bir kahvaltıya davet etti.

Patrik Mesrob II Hazretleri, Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos Hazretleri, Türkiye Musevileri Önderi Hahambaşı Rav İshak Haleva, İstanbul Müftü Vekili, Süryani Patrik Vekili, Ermeni Katolik Başepiskoposu, Latin Katolik Episkoposu, Vatikan Büyükelçiliği İstanbul Temsilcisi, Süryani Katolik Patrik Vekili, diğer cemaatlerin temsilcileri ve Prof. Dr. Niyazi Öktem’in katıldıkları kabulde açılış konuşmasını Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna yaptı.

İstanbul Belediye Başkanlığı görevine seçilmesinin akabinde tertip edilen ve ruhani reislerin katılımıyla gerçekleşen toplantıdan sonra, bu ikinci toplantıyı düzenlemekten onur duyduğunu belirten Gürtuna, geçen zaman süresince ebediyete intikal etmiş olan Merhum Patrik Karekin II ile Merhum Hahambaşı David Asseo’yu rahmetle andı. İstanbul’un geleneksel mozayiğini bir arada görmenin dünyaya iyi ve güzel bir mesaj olduğunu söyleyen Gürtuna, davetine katılan tüm önderlere teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her zaman cemaatlerin sorunlarını dinlemeye ve halli için gayret göstermeye hazır olduğunu hatırlatan Gürtuna, liderlere çekinmeden sorunlarını Belediye’ye iletme çağırısında bulundu.

Sırasıyla söz alan dini liderler, savaşın bir felaket olduğunu ve her türlü sorunun barışçı yollardan çözülmesinin gerekliliğinin insanlığın yararına olacağı ana fikrinde birleşerek, Başbakan Abdullah Gül’ün barış yolundaki gayretlerin yerinde olduğunu söylediler ve bu gayretlerin başarılı ve hayırlara vesile olması için dua ve dileklerde bulundular.

Patrik Mesrob II Hazretleri söz alarak yapılan davete teşekkür etti ve geçen yılın Aralık ayından itibaren barış dualarının sürdüğünü belirtti. Savaşın komşu ülkede zarara yol açmasının yanısıra, ülkemize de zarar vereceğini; ortaya çıkacak ekonomik ve sosyal sorunların manevi yaşamı da kötü etkileyeceğini, muhtemel bir savaşın vereceği tüm zararların göz önünde bulundurulması gerektiğini, savunmadan yoksun insanlar, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve bakıma muhtaç tüm hastalar ve sakatlar için dua edilmesi ve gereken yardımın tedarik edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Çok sayıda yazılı ve görsel basın muhabirlerinin ilgi gösterdikleri kabul sıcak bir atmosfer içinde sürdü ve hazır bulunan konuklar saat 11.30’da köşkten ayrıldılar. Kabulde Patrik Hazretleri’ne Ruhani Kurul Sekreteri Kıdemli Peder Krikor Damatyan refakat etti.

Yorumlar kapatıldı.