İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: `YÜRÜTTÜĞÜMÜZ POLİTİKA ULUSLARARASI KAMUOYUNUN DAĞLIK KARABAĞ’LA İLGİLİ YAKLAŞIMINI DEĞİŞTİRDİ´

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vardan Oskanyan dün yaptığı basın açıklamasında 2002 yılını değerlendirdi.

“Bu yılın hem Ermenistan’da hem de Azerbaycan’da seçim yılı olduğunu hesaba katarak Devlet Başkanlarının görüşmelerinde belirli bir gevşeme gözlendi. Buna karşılık Devlet Başkanlarının özel temsilcileri görüşmelere devam edecekler.

Yürüttüğümüz politika uluslararası kamuoyunun Dağlık Karabağ’la ilgili tutumunu değiştirmesine sebep oldu. Tarih, hukuk ve politik temellere dayanan politikamız son yıllarda sürece yeni bir tempo kazandırdı. Bugün uluslararası tiyatro sahnesinde Dağlık Karabağ’la ilgili olarak ciddi hareketlenmenin olduğunu söyleyebiliriz. Ermenistan ve Azerbaycan Devlet Başkanları ile onların temsilcilerinin bu ay içerisinde Paris ve Key West ilkeleri çerçevesinde görüşmeleri gerçekleşecek.

Ülkemiz, Ermenistan-Gürcistan halkasının kuvvetlenmesini çok önemsemektedir. Bu ilişkiler bölgenin istikrarının bir garantisidir. Tiflis’in Khocavank’taki Ermeni panteonunun restore edilmesi ayrıca 2001 yılının sonlarında Gürcistan Devlet Başkanı’nın Samtskhe-Cavakhk’ın sosyo-ekonomik kalkınmasına yönelik projesini önemsiyor ve buna Ermenistan olarak kendi katkımızı sunmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz.

İran’ın finans yardımıyla 220 kw gücündeki Agarak-Şinuhayr elektrik trafosunun inşası 2003 yılında bitecek. Ayrıca Aras (Araks) ırmağında ortak bir hidroelektrik santrali ile Kaçaran-Meğri tünelinin yapımı gündemde bulunuyor. 2003 yılında bu programların proje çalışmalarına başlanacak.

Türkiye’nin yeni hükümetinin sonunda diyaloğa başlaması konusunda umutlarımız bulunuyor.

Rusya ile olan ilişkilerimiz ise ekonomik alanda giderek daha da derinleşmektedir.

Ermenistan tüm olumsuzluklara diplomatik yollardan barışçıl çözümler bulma konumunu korumaktadır.

Yorumlar kapatıldı.