İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ALEKSAN HARUTYUNYAN TOPLUM RADYO-TV KONSEYİ BAŞKANI

Ermenistan Devlet Başkanı’nın danışmanı Aleksan Harutyunyan, Robert Koçaryan’ın 7 Ocak’ta imzaladığı bir kararname ile danışmanlık görevinden alınarak Ermenistan Toplum Radyo-TV konseyi üyeliğine atanmış, konsey ise onu başkan seçmiştir.

Ermenistan Devlet Başkanı’nın aynı gün imzaladığı bir başka kararnamaye göre ise Vardan Kopyan, Konsey üyesi Aşot Manukyan’ın görevinden istifa etmesi nedeniyle Radyo-TV Konseyi üyeliğine atandı.

1965 doğumlu olan Aleksan Harutyunyan, Yerevan Devlet Üniversitesinin Filoloji fakültesi mezunu olup 1992 yılından itibaren filoloji doktoru adayıdır.

1991 yılında “Haylur” adlı bağımsız haber ajansı müdürü, 1992-93 yıllarında Ermenistan Devlet Başkanı çalışma personeli başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, 1993-96 yıllarında Ermenistan’ın Fransa elçiliğinde çalışmış, 1996 yılında Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin Ermenistan elçisi olmuş, 1997 yılında Ermenistan Başbakanı’nın çalışma personeli başkanı görevi ile 1999 yılından bu yana da Ermenistan Devlet Başkanı danışmanı görevinde bulunmuştur.

Yorumlar kapatıldı.