İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Beşiktaş´ta Yılbaşı ve Noel Konseri

Ermeni Patrikliği tarafından düzenlenen Yeni Yıl ve Noel konseri, 3 Ocak 2003 Cuma saat 20:30’da, Beşiktaş Surp Asdvadzadzin Kilisesi’nde gerçekleşti.

(Sahakyan Korosu)

Konser, Samatya Surp Kevork Kilisesi “Sahakyan” Korosu’nun seslendirdiği şarkılarla başladı. Sevan Agoşyan’ın yönetimindeki ve Rober Doğanay’ın orgla eşlik ettiği koro, konserin açılışını Batı kiliseleri ilahilerinden derlenen Noel şarkılarıyla yaptı. Sahakyan’ın seslendirdiği eserler şöyleydi: “Dzap Zarg Aşkharh” (Alkış Tut Ey Dünya), “Luse Dzınunt” (Nurdan Doğma), “Nakh Khıntretsek Arkayutyunın Asdudzo” (Önce Tanrı Krallığını Dileyin), “Yegek Mer Derı Başdenk” (Gelin Rab’be Tapınalım), “Voğcuyn Kez Mariam” (Selam Sana Meryem), Bethoven’in 9. Senfonisi ve “Lur Kişer” (Sessiz Gece).

(Surp Takavor Korosu)

İkinci olarak Kadıköy Kilisesi’nin “Surp Takavor” Korosu sahneye çıktı. Sevan Şencan’ın yönetimindeki ve Vartuhi Demircioğlu’nun orgla eşlik ettiği koronun seslendirdiği ilahiler ve Yeni Yıl şarkıları şöyleydi: “Surp, Surp…” (Kutsal, Kutsal), “Oror” (Ninni), “Karun Yegav” (Bahar Geldi), “Gırung” (Turna) ve “Şuşo”.

(Surp Lusavoriç Korosu)

Üçüncü olarak sahneye çıkan Taksim Surp Harutyun Kilisesi’nin Lusavoriç Korosu, Hagop Mamigonyan’ın yönetiminde ve orgu kullanan Şant Özbülbül’ün eşliğinde şu ilahileri ve şarkıları seslendirdi: “Khorhurt Khorin” (Derin Gizem), “Aysor Yergnayin” (Bugün Göktekiler), “Aravod Lusaper” (Nur Getiren Sabah), “Alakyaz”, “Deriko ve Can Maral” ve “Ov Medzaskanç Tu Lezu” (Ey Harika Lisan).

(Sp. Vartanants Korosu)

Dördüncü ve son olarak sahneye çıkan Feriköy Kilisesi’nin “Surp Vartanants” korosu, Adruşan Halacyan’ın yönetiminde ve Lusi Kahvecioğlu’nun orgla eşliğinde tümüyle Klasik Ermenice Noel ilahilerinden oluşan bir repertuarı seslendirdi. Seslendirilen ilahiler şöyleydi: “Khorhurt Medz” (Büyük Sır), “Medzatsustse” (Magnificat), “Luys” (Işık), “Ov Zarmanali” (Ey Harika!) ve “Aysor Tsaynın Hayragan” (Bugün Peder’in Sesi).

Kapanış konuşmasında, Patrik Hazretleri, Müteveffa Patrik Şnorhk Hazretleri’nin döneminden bu yana gelenekselleşen 3 Ocak gecesi konserlerinin bu yılkine katılan koroları kutladı. “Böylece yılın ilk konserini Rab’bin Doğuşu’na adıyoruz„ diyen Patrik Hazretleri sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu, Doğu’dan Beytlehem’e gelen üç bilgenin armağanlarına benziyor. Biz de bu konseri yeni doğan İsa’ya armağan ediyoruz„. Korolara, gelenekleri koruyup yaşatmalarını, kiliseleri ise canlı tutmalarını öğütleyen Patrik Hazretleri’nin takdisi ve Rab’bin duasıyla konser sona erdi.

Konserden hemen sonra Beşiktaş Kilisesi’nin Balyan Salonu’nda bir Yılbaşı sevgi sofrası açıldı. Noel arefesi ilahisiyle başlayan kabulde Patrik Hazretleri, Kilisenin Din Görevlisi Peder Sarkis Kuyumcuyan’ı, Vakıf Yönetim Kurulu’nu ve Yester Varjabedyan başkanlığındaki Kadınlar kolunu kutladı. Gece, hep birlikte söylenen Noel ilahisiyle son buldu.

Yorumlar kapatıldı.