İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Surp Pırgiç´te Yılbaşı Sofrası

Patrik Mesrob II Hazretleri, Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nin geleneksel Yılbaşı Sevgi Sofrası’na riyaset etti. 26 Aralık 2002 Perşembe akşamı düzenlenen yemeğe, Setrak Tokat başkanlığındaki Hastane Vakfı yöneticileri, Surp Pırgiç şapelinin din görevlisi Peder Drtad Uzunyan, diğer vakıfların temsilcileri, doktorlar, hemşireler ve huzurevi sakinleri katıldılar.

(Patrik Hazretleri sofrayı kutsarken)

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Setrak Tokat yaptığı konuşmayla sofraya katılanlara “hoş geldiniz!” dedi. Yöneticilerden Dr. Mardiros Yeniyorgan da 2002 yılında Hastane’nin gerçekleştirdiği projelerden bahsetti.

Son konuşmayı yapan Patrik Hazretleri şöyle konuştu: “Her toplumun köklü kurumları vardır. Mesela yaklaşık 3000 yıllık bir tarihi olan Ermeni halkı için, 1700 yıldır resmen var olan Ermeni Kilisesi en esaslı kurumlarındandır. Türkiye’deki cemaatimiz için 1461’de başlayan Patrikliğimiz en köklü kurumumuzdur. Cemaatimizin en köklü kurumlarından biri de Surp Pırgiç Hastanemiz’dir. İşte bunlar gerçekten de öylesine oturmuş kurumlardır ki, cemaat hayatımızdaki yerleri ve işlevleri başkaları tarafından doldurulamaz. Bu kurumların yönetimine şahsi çıkar, şahsi ihtiras katmamak gerekir. İster patrik, ister yönetici, ister yazar, ister öğretmen, ister hayırsever, kim olursak olalım, dikkat etmemiz gerekir, çünkü bu kurumlar oyuncak değildir. Halkımız her şeyi takip eder ve olaylara sağduyu ile yaklaşır. Şahsi çıkarlarından ve ihtiraslarından yola çıkarak bu kurumlara el ve dil uzatanlar, bu kurumları yıpratmaya çalışanlar, gaflet içine girdiklerini çok geçmeden anlarlar. Onlar kayaya çarpıp da kendisi parçalanan ve gerisin geriye düşmeye mahkum olan dalgalara benzerler. Sevgi, hoşgörü ve huzur ortamı içinde çalışmak varken, bu kurumları ihya etmek varken, niye bir hizip, gerilim, anlaşmazlık ortamı olsun? İşte Yılbaşı ve Surp Dzınunt bunu idrak etmenin tam zamanıdır. Bir kez daha doğruya, iyiye, sevgi ve saygıya, huzura yönelmenin zamanıdır. Barışma, birlik ve beraberlik zamanıdır. Bu hastanede 2002 yılı zarfında çok güzel olaylar gerçekleşti. Yeni bölümler açıldı, eskileri yenilendi. Ancak benim için çok önemli iki yenilik var ki, bence hastane ve genelde cemaatimiz için çok yararlı. Birisi ZİBEÇ, ikincisi ise Hastane Gençlik Kolu. Setrak Tokat başkanlığındaki tüm yöneticileri, Op. Dr. Arman Çakır yönetimindeki tüm doktorlarımızı ve hastabakıcılarımızı, gönüllü kollarda çalışanlarımızı, ve tüm hayırseverlerimizi içtenlikle kutluyorum. Yeni Yıl’da hepinize mutluluk, sağlık ve afiyet diliyorum”.

Sevgi Sofrası’ndan sonra, Patrik Hazretleri değişik vakıfların temsilcileriyle idari binaya geçerek kendileriyle kahve içti ve 2003 yılı projeleri hakkında kendileriyle istişarede bulundu.

Yorumlar kapatıldı.