İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Taksim Kilisesini Gezdi

Şişli Belediyesi tarafından restore edilerek boyanan Taksim Surp Harutyun Kilisesi 26 Aralık 2002 Perşembe günü iki önemli konuk ağırladı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Patrik Mesrob II Hazretleri Taksim’deki şirin kiliseyi birlikte ziyaret ederek yapılan restorasyonu yerinde incelediler. Şişli Belediye Başkanı Yardımcısı Vazken Barın, Beyoğlu Ermeni Kiliseleri Vakfı Başkanı Apik Hayrabedyan, Taksim Kilisesi Din Görevlisi Kıdemli Peder Daron Siraganyan, vakıf yöneticileri, koro üyeleri ve basın görevlilerinin hazır bulunduğu ziyaret, gerek Esayan, gerekse hemen yanıbaşındaki Atatürk Lisesi öğrencileri tarafından da büyük ilgi gördü.

Mustafa Sarıgül, “Herkesin inancını özgürce yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Son derece önemsediğim bu ibadethaneyi onardıktan sonra açıyoruz. Çok mutluyum” diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı’na cemaati adına teşekkür eden Patrik Hazretleri ise şöyle konuştu: “Sayın Başkan, kendi bölgesindeki Ermeni asıllı vatandaşlarımızın ibadet için yoğun olarak kullandığı bu şirin kiliseyi restore ettirerek, bir kez daha dinler arasında ayırımcılık yapmadığını gösterdi. Özellikle bu kilise benim için çok önemli, çünkü beş yaşımdan itibaren ruhani hayatımın ilk adımlarının başladığı yer burası. Bu tablo çok güzel. Bu hoşgörünün, bu dayanışma ve birliktelik fotografının ülkenin, hatta dünyanın her köşesindeki insanlar tarafından görülmesi gerek.”

Patrik Hazretleri daha sonra, Şişli Belediye Başkanı’nın onuruna Esayan Derneği’nde düzenlenen öğle yemeğine katıldı.

Yorumlar kapatıldı.