İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Noel Baba Şenliklerine Bu Yıl Karagözyan Katıldı

Turizm Bakanı Gürdal Akşit’in himayesindeki Noel Baba şenlikleri, 13-15 Aralık 2002 tarihleri arasında, 22 ülkenin katılımı ile Antalya Demre’de gerçekleşti.

(Karagözyanlılar, Demre’de Süryani arkadaşlarıyla birlikte)

Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Gösteriler ve Kongreler Daire Başkanlığı tarafından planlanıp başarıyla uygulanan şenlik programı çerçevesinde, 12 Aralık akşamı Antalya havaalanında yetkililerce karşılanıp otellere yerleştirilen konuklar, programın ilk günü Antalya’daki Suna-İnan Kıraç müzesini gezdikten sonra, öğle yemeği için Antalya Tenis İhtisas Klübü’nde ağırlandılar. Daha sonra Aspendos’u ziyaret edip, otele döndüler. Akşamüstü Turizm Bakanı Gürdal Akşit’in gruba katılmasıyla festival daha da renklendi. Karşılama ve tanışma sonrası, hep birlikte yenen akşam yemeğinde folklor gösterileri ve konuklara armağan sunumuyla neşeli bir gece yaşandı.

(Bakan Hanım öğrencilerle birlikte)

14 Aralık Cumartesi günü tamamen Noel Baba’ya ayrılmıştı. Önce Myra (bugünkü adıyla Kale) antik kenti gezildi. Öğle yemeğinden sonra ise Demre’deki S. Nikolas kilisesinin önünde şenlik töreni yapıldı. Sırayla İstanbul Rum Ortodoks Patrikliği adına Metropolit Hrisostomos Kalaycı, Diyanet İşleri Başkanlığı adına Antalya Müftüsü Kadir Çelik, Antalya Valisi Ercüment Dokuzoğlu, ve nihayetinde Turizm Bakanı, Noel Baba’nın evrensel kimliği, dostluk, barış ve yardımlaşma ilkeleri hakkında konuşmalar yaptılar. Özellikle Turizm Bakanı, “Dünyanın barış ve hoşgörüye hasret kaldığı bir dönemde tüm dünyaya sevgi ve barış mesajını hep birlikte vereli” içerikli konuşması büyük ilgi ve sevgi topladı. Daha sonra hep birlikte S. Nikolas kilisesi gezildi ve gecelemek üzere Kaş’a Club Phellos’a gidildi.

(Müdire Miroğlu ve Karagözyanlı öğrenciler Noel baba’yla)

15 Aralık Pazar günü, grup Kaş merkezini gezdikten sonra, Tekirova’da Otel Myra Martı tesislerinde öğle yemeklerini yerken Noel Baba animasyonlarını izledi. Daha sonra ziyaretçiler M.Ö. VII yüzyılda inşa edilen Phaselis antik kentini gezdiler, Olympos dağını seyrettiler ve otele döndüler.

(Demre’deki meydanda şenliklerden bir kesit)

Şenlik programı, Noel Baba dia gösterisi ve tekrar buluşabilme istekleriyle dostluk ve kardeşlik havası içinde son buldu.

16 Aralık 2002 Pazartesi sabahı konuklar yetkililer tarafından havaalanına kadar uğurlandılar.

İstanbul’dan Ermeni Patrikliği’nin yanısıra, Süryani Ortodoks ve Süryani Katolik cemaatlerinin de katıldığı şenliklere, Patrik Mesrob II Hazretlerinin isteğiyle Özel Karagözyan Ermeni İlköğretim Okulu öğrencilerinden Karin Gülmez, Sirun Hergel, ve Elvin Taşköprü ile Okul Müdürü Armaveni Miroğlu katıldılar.

Yorumlar kapatıldı.