İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Ara Güler’in ’100 Yüz’ü

27 Kasım— Sergide günümüzde eserleriyle yaşayan Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Aziz Nesin, Onat Kutlar, Orhan Veli, Ceyhun Atıf Kansu, Sait Faik Abasıyanık, Nâzım Hikmet, Can Yücel gibi yazar ve şairlerin yanı sıra Çetin Altan, Yaşar Kemal, Vedat Türkali, Arif Damar, Selim İleri, Melih Cevdet Anday, Demirtaş Ceyhun Latife Tekin, Erhan Bener’in de aralarında bulunduğu günümüz edebiyatının önemli isimleri de yer alıyor.

29 Kasım – 28 Aralık tarihleri arasında sergilenecek fotoğraflar, Türk fotoğrafının gelmiş geçmiş en büyük ismi Ara Güler’in bir ‘ödev’ misali uzun yıllardır çektiği edebiyatçı portrelerinden bir seçki.
Ara Güler’in edebiyatımızın yetkin kalemleriyle sürdürdüğü dostluğun doğal bir sonucu olan portrelerdeki sıcaklık ve canlılık hemen hissettiriyor kendini. Bir farklı bakmış edebiyatçılarımız büyük ustanın objektifine…

“NE DEHŞET VERİCİ BİR ÇABA, BİR ÖZVERİ!”

“…sanki hesabı ondan sorulurmuş gibi – şaşırtıcı bir sorumluluk duygusu ile – Türk insanının imgesini yitmekten kurtarmak istedi. Ne dehşet verici bir çaba, bir özveri!” demiş Abidin Dino, Ara Güler için.

100 Yüz sergisi, Abidin Dino’nun da vurguladığı bu ‘dehşet verici özverinin’ ve ‘inatçı bir çabanın’ ürünleri. Edebiyatımızın yetkin kalemleri, insani hallerini gözler önüne seren bu fotoğraflar için objektif karşısına geçtiklerinde, kaçının aklında bugün bir araya gelebilecekleri vardı acaba?

Yapı Kredi Kültür Merkezi, 20. Yüzyıl Türk Edebiyatının önemli isimlerini edebiyat kamuoyuna hatırlatmak ve okurları yazarların yüzleriyle tanıştırmak için, Ara Güler’in yazar fotoğraflarından oluşan bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

REŞAT NURİ’DEN, ORHAN PAMUK’A

Reşat Nuri’den Yakup Kadri’ye, Tanpınar’dan Nâzım Hikmet’e, Orhan Veli’den Oktay Rifat’a, Edip Cansever’den Turgut Uyar’a, Ece Ayhan’dan İlhan Berk’e, Enis Batur’dan Orhan Pamuk’a, her birisi yazdıklarıyla okurların zihnine ulaşmış yüz isim, şimdi de Ara Güler’in fotoğrafladığı durumlarıyla meraklılarında iz bırakacaklar…

100 YÜZ

29 Kasım – 28 Aralık 20002

Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi, Sermet Çifter Kütüphanesi Salonu

Açık olduğu saatler: hafta içi 10:00-19:00 / C.Tesi: 10:00-18:00 / Pazar: 13:00 – 18:00

Yorumlar kapatıldı.