İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: Sıradışı Patrik

Patrik Mesrob II, önceki patrikler gibi davranmıyor. Öncekiler Fransa’ya geldiğinde programlarını kendi başlarına yaparlardı. Mesrob II ise tüm görüşmelerini Paris Türk Büyükelçiliği’nde ve Büyükelçi ile dirsek temasıyla yapıyor.

Avrupa Birliği için destek arama turuna Paris’te devam eden Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, gelenekleri yıkan patrik olarak tarihe geçti. Mesrob II, bugüne kadar Fransa’yı ziyaret eden seleflerinin aksine, Türk Büyükelçiliği ile işbirliği içinde, Fransız siyaset ve medya dünyasından önemli isimlerle görüşerek Türkiye için lobi yapıyor.

Daha önce Fransa’yı ziyaret eden patrikler, Fransız Senato veya Ulusal Meclisi ile Ermeni cemaati tarafından ağırlanır ve Türk Büyükelçiliği’nden bağımsız serbest bir program yürütürlerdi.

Kopenhag’dan gelişinde havaalanı VIP salonunda Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Uluç Özülker tarafından karşılanan Mesrob II, bütün programını elçilikle dirsek teması içinde yürütüyor. Medya temsilcileri ile görüşmelerini elçilikte yapıyor. Dışarıdaki temaslarından sonra da elçiliğe dönüp görüş alışverişinde bulunuyor.

Patrik Mesrob II, Dış İşlerinden Sorumlu Bakan Renaud Musellier, Meclis ve Senato Fransız-Türk Dostluk Grubu Başkanları ve Fransa’nın önde gelen gazeteleriyle görüşmeler yapıyor.

Patrik Mesrob II dün önce Meclis Fransa-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı eski Dışişleri Bakanı Herve de Charette ile bir araya geldikten sonra Fransa Ulusal Meclisi Avrupa Birliği Grup Başkanı Pierre Lequiller ile buluştu.

Temposu yoğun

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Paris’te, Türkiye’nin AB’ye girmesi için yoğun bir çalışma yürütüyor. Mesrop II, dün Fransa-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı ve eski Fransa Dışişleri Bakanı Herve de Charette ile bir araya geldi.

Patrik Mesrop II, Fransız ve Türk medyası ile görüşmelerini Büyükelçilikte gerçekleştirirken, dün Le Figaro’dan Claude Lorieux, La Croix gazetesi Yazi işleri Müdürleri’nden M. Jean-Christophe Ploquin ve Fransız Haber Ajansı’nın (AFP) AB konuları sorumlusu Suzette Bloch ile Paris Elçiliğimiz’de görüştü. Patrik Mesrop II, bugün de Senato Fransa-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Senatör Michel Pelchat ile bir araya geldikten sonra Paris Büyükelçimiz Uluç Özülker’in öğlen onuruna vereceği yemeğe katılacak. Yemekten sonra Le Monde gazetesinden Henri Tincq ile görüşecek olan Patrik Mesrop II, akşam üzeri Dışişleri Bakanı seyahatte olduğu için yerine bakan Dışişlerinden Sorumlu Bakan Renaud Musellier ile bir araya gelerek Türkiye için destek isteyecek. Patrik Mesrop II, yarın Brüksel’e geçerek temaslarını sürdürecek.

Yorumlar kapatıldı.