İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Patrik Hazretleri Danimarka´ya Uçuyor

Patrik Mesrob II Hazretleri, 24 Kasım 2002 Pazar günü (bugün), Yedikule’deki Surp Prgiç Şapeli’nde yolculuk dualarını ettikten sonra, saat 12:50’de İstanbul-Kopenhag seferini yapacak olan Türk Hava Yolları uçağıyla Danimarka’ya gidiyor.

Patrik Hazretlerinin İyi Niyet gezisi Danimarka’nın yanısıra Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İtalya ve Vatikan’ı da kapsayacak. Ruhani Reisimiz’in bu iyi niyet gezisi, bu ülkelerdeki ruhani önderlere, devlet adamlarına ve uluslararası kuruluş temsilcilerine, Türkiye Ermenilerinin, ve genelde Türkiye’deki Hristiyan azınlıkların, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi konusundaki düşüncelerini dile getirmeyi amaçlıyor.

Patrik Hazretlerinin gezisi süresince, İstanbul’daki makamında kendisine Başepiskopos Şahan Sıvacıyan vekalet ederken, kiliselerdeki günlük işlerin denetimini Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Aram Ateşyan yapacak.

11 Aralık’a kadar sürecek olan Avrupa turunda Patrik Hazretlerine yardımcı din görevlilerinden Vağarşak Seropyan ile Patriklik Basın Sözcüsü Avukat Luiz Bakar refakat ederken, yolculuk ödeneği iş çevrelerinden girişimciler tarafından karşılanıyor.

Okurlarımız, Patrik Hazretlerinin İyi Niyet gezisi süresince günlük gelişmeleri Lraper’den izleyebilecekler.

Yorumlar kapatıldı.