İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Ruhani Kurul Toplandı

Patriklik Ruhani Kurulu, 7 Kasım Perşembe saat 10:00’da, Patrik Mesrob II Hazretlerinin riyasetinde, Kumkapı’daki geçici konutta toplandı. Ruhani Kurul 1. Başkanı Episkopos Aram Ateşyan Diyarbakır Kilisesmiz’de bulunduğundan, oturumu 2. Başkan Rahip Şahan Maşalıyan yönetti.

Toplantıda Kartal Surp Nışan ve Balat Srpots Hreşdagabedats kiliselerimizdeki durum gözden geçirildi, ilgililere iletilmek üzere yeni düzenlemeler yapıldı. Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi Vakıf yöneticilerinin Şişli Mezarlığı’nda Cumartesi günleri Surp Badarak sunulması konulu talebi mezarlıkta ibadet etmeye uygun bina bulunmadığı gerekçesiyle geri çevrildi. Devam eden bazı vakıf davalarının bulundukları aşamalar kayda geçildi. Eçmiyadzin’den Patrik Vekili Başepiskopos Şahan Sıvacıyan’ın Yüksek Ruhani Kurul toplantısı hakkında gönderdiği bilgiler kayda geçildi.

Toplantıda ayrıca, ruhani ve içtimai hayatta din görevlisi, din ve dil dersi öğretmeni hazırlama olanağının sağlanmaması gibi bazı kısıtlamalarla karşı karşıya bulunulduğu halde, bunların yurtiçi sorunlar olduğu, yurtdışı ilişkilerde Türkiye’nin bir an önce Avrupa Birliği’ne girmesi yönünde vatandaşlar olarak tam destek verilmesi gerektiği, bunun gerçekleştiği taktirde Türkiye’deki tüm kesimlerle birlikte Ermeni Kilisesi üyesi olan vatandaşların da bundan yararlanacakları konusundaki Ruhani Kurul mutabakatı bir kez daha teyid edildi.

Yorumlar kapatıldı.