İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN 2008 OLİMPİYATINA EV SAHİBİ ADAYI

Ermenistan ve onun başkenti Yerevan 1996 yılında mükemmel bir Satranç Olimpiyatı organize etmişti.

Şimdi Ermenistan, bunun bir benzerini daha gerçekleştirmek için 2008 yılındaki 38. Dünya Satranç Olimpiyatına resmen adaylığını koydu. Büyük bir ihtimalle de bunu gerçekleştireceğiz.

Erkek ve bayan takımlarımızın aldığı galibiyetlerle sanki Olimpiyat’ın o günü “Ermeni Günü”ydü. Ermenistan Bayan satranç takımımız ABD’li rakiplerini adeta nakaut etti. ABD’li bayan satranççılar 3. sırada bulunmalarına rağmen Ermeni bayan satranççılara boyun eğmekten kurtulamadı.

Lilit Mkrtçyan siyahlarla oynamasına rağmen Beginkayte’yi yenmeyi başardı. Lilit, Olimpiyatlarda hiç yenilgi almadı. Son aylardaki karşılaşmalarını değerlendirecek olursak Lilit’in dünyanın en kuvvetli bayan satranççılarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yelena Daniyelyan, Kruch ile berabere kaldı.

Lilit Galoyan ise kendisinden daha üst puana sahip Chade’yi yenilgiye uğrattı. O da Bled’de mükemmel karşılaşmalarda bulunmaktadır. Bu kızımızı da satrançta büyük gelecek beklemektedir. Amerikalılar bu yenilgiyi zor hazmettiler. Özellikle de Beginskayte “Park Otelin” barında sabaha kadar içki içmekle teselli buldu. Elbette içki dopinge girmemektedir.

Erkek Satranç takımımız da sonunda uyandı ve ilk günlerdeki gibi galibiyetlerine başladı. Ermenistan, Kübayı 3.5-0.5 gibi bir skorla yendi. Minasyan siyahlarla oynadığı maçta Kübalı rakibiyle berabere kaldı. Hakopyan, Lputyan ve Asryan sırasıyla Bruzon, Dominguez ve Delgado’yu yendiler.

Gagik Hovhannisyan, Bled

Yorumlar kapatıldı.