İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Cumhuriyet´in 79´uncu Yıldönümü Kutlu Olsun

Cumhuriyet Bayramı, dünden itibaren tüm yurtta olduğu gibi Türkiye Ermenileri tarafından da kutlanmaya başlandı. Ermeni azınlık okullarının binaları Atatürk resimleri ve Türk Bayrakları’yla donatıldı, Patriklik binası, kilise vakıfları, Surp Pırgiç Hastanesi ve derneklere Türk Bayrakları çekildi.

Bugün Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Cumhuriyet resepsiyonuna Patrik Mesrob II Hazretleri katılırken, İstanbul’daki kabullerde Türkiye Ermenileri Patrikliğini ve cemaati Patrik Vekili Başepiskopos Şahan Sıvacıyan temsil edecek.

Dün, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törene, Meclis Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, İstanbul Valisi Erol Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Altaç Atılan, Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici, Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı. Yetkililerin anıta çelenk bırakmalarının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekildi. Cumhuriyet Bayramı’nın başlaması dolayısıyla, Topkapı’daki Anıt Mezar’ın yakınından bir grup asker tarafından 21 pare top atışı yapıldı.

***

Ankara’da, Cumhuriyet’in 79’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla bugün ilk tören Anıtkabir’de düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Anıtkabir ziyaretinin ardından, Meclis’te tebrikleri kabul edecek. Daha sonra, davetliler, Atatürk Kültür Merkezi tören alanında yerlerini alacak ve Cumhurbaşkanı Sezer, birlikleri denetleyerek halkın bayramını kutlayacak. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, okul ve birlikler, tören geçişi yapacak. Kutlamalara askeri ve sivil bandolar da katılacak.

Yorumlar kapatıldı.