İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Rusya´da yaprak dökümü

Moskova’daki Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda favori isimler hayal kırıklığı yaratırken, 96 kiloda Mehmet Özal iddiasını sürdürdü.


HAMİT TURHAN

MOSKOVA – Rusya’nın başkenti Moskova’da devam eden Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda, 96 kilo güreşçimiz Mehmet Özal çeyrek finalist oldu. Dünkü sabah seansında Gürcü Ramar Nozadze’yi 1.05’lik sürede tuş eden Özal ardından, Yunanlı Yorgo Koutsioubas’ı da 3-1 sayıyla yendi. Özal, çeyrek finalde Özbek rakibi Alexei Cheglakov ile karşı karşıya gelecek. 60 kiloda mücadele eden Şeref Tüfenk ise, Kırgız Valentin Malutin’i 7.07’lik sürede sayı tuşuyla yenerken, akşam seasında da, ABD’li James Gruenwald’a 4-2 sayıyla mağlup oldu. Diğer maçta, Gruenwald Malutin’i yenince Şeref Tüfenk elendi. 74 kilodaki Mahmut Altay da, Ermeni Mosves Karapetyan’ı 5-0’la geçerken, Rus Varteres Samurgashev’e 3-2’lik sonuçla elendi. 120 kiloda Yekta Yılmaz Gül ise, Litvanyalı Mindaugas Mizgaitis’i 4-2 sayıyla geçerken, Yunan Xenofon Koutsioubas’a ise 7-2 yenilip şampiyona dışı kaldı. Bu sonuçla, şampiyonaya 7 sıklette katılan Türk Milli Takımı’nda sadece Mehmet Özal kaldı.

Rus mafyası iddiası

Dün Moskova’ya gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Erdoğan Toprak ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu, sporcuları ziyaret ederek birer rozet taktı.
Şampiyonada, İsveçli rakibi Abrahamian’a yenilerek elenen Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu 84 kilodaki güreşçimiz Hamza Yerlikaya, müsabaka sırasında Bulgar hakemin kendisiyle Türkçe konuşarak sürekli moralini bozduğunu ileri sürdü.

Teknik heyetin iddiasına göre, Ermeni asıllı Bulgar hakemin, Yerlikaya ile yasak olmasına rağmen konuştuğunu ve kasıtlı olarak dikkatini dağıttığı açıklandı. İsveçli sporcunun Ermeni asıllı olduğu ve Hamza Yerlikaya’nın Rus güreşçilerle eşleşmemesi için önünün kesildiği ileri sürüldü. İddiada ayrıca, işin arkasında Rus mafyasının olduğu ve daha önceki şampiyonalarda da benzer durumların yaşandığı belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.