İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: VARDAN OSKANYAN NEW YORK´TA İRAN, TÜRKİYE, MISIR VE İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vardan Oskanyan New York’ta BM Baş Asamblesinin 57. oturum çerçevesinde İran, Türkiye, Mısır ve İsrail Dışişleri Bakanlarıyla görüşmelerde bulundu.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgilere göre, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Kamal Kharazi ile yapılan görüşmede İran-Ermenistan gaz boru hattının gelecekteki inşasının da içerisinde bulunduğu bölgesel ekonomik sorunlar ile Afganistan ve İran’daki gelişmeler ele alındı.

Oskanyan Kharazi’ye Dağlık Karabağ çatışmasının çözümüyle ilgili son gelişmeleri ile Devlet Başkanları Koçaryan ve Aliyev arasındaki Sadarak görüşmelerinin sonuçlarını iletti.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Maher El Sayed ile yapılan görüşmede İsrail-Filistin çatışması merkezinde bölgesel sorunlar ele alındı. Vardan Oskanyan Mısırlı meslektaşına Dağlık Karabağ sorununda Mısır’ın tarafsız bir politika izlemesine teşekkürlerini sundu.

Daha sonra Ermenistan Dışişleri Bakanı İsrail’li meslektaşı Şimon Perez’e Dağlık Karabağ’ın görüşme sürecini anlattı. İsrail ordusunun Ermenilere ait “Paron Ter” adlı zeytin bağlarını işgali sorunu, görüşme konusu edildi.

Vardan Oskanyan Türkiye Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel ile de görüştü.

Oskanyan ve Gürel iki komşu devletler arasında var olan sorunları giderme konusunda, ikili ilişkiler etrafında fikir alış-verişinde bulunmuş, Dağlık Karabağ çatışmasının geleceğini ele almışlardır. Oskanyan İsmail Cem ile gerçekleştirdiği benzer görüşmelerin yararlı olduğunu vurguladı. Ermenistan ve Türkiye Dışişleri Bakanları tekrar görüşme konusunda anlaştılar.

Türkiye’nin yarı resmi “Anadolu” ajansının belirttiğine göre, Oskanyan Gürel’e Türkiye Ermenistan ilişkilerinin düzeltilmesi çağrısında bulundu.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Salı günü Boston’a hareket edecek. Oskanyan burada Davit, Yale ve Michigan Üniversitelerinde dersler verecek.

Yorumlar kapatıldı.