İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: TÜRK İŞADAMLARI SINIRLARIN AÇILMASININ GEREKLİLİĞİNİ VURGULUYOR

Ermenistan’ı ziyeret eden ve Iğdır, Artvin ve Kars’ı temsil eden 29 Türk işadamı Ermnistan Sanayiciler ve İşadamları Birliğinde gerçekleştirdikleri görüşme sırasında, kendilerinin ticaret için olumlu koşulların yaratılması amacıyla geldiklerini vurguladılar.

Bunlar arasında, ticaretle ilgilenen işadamları, otomobil, inşaat, gıda, elektro-teknik ürünler ile ihracatçılar bulunmaktaydı.

Türk işadamları sınırların açılmasının olumluluğunu vurgulayarak, bunsuz kazançlı ticaretin zorluğunu dile getirdiler.

Onlar Ermenistan’da büyük miktarda Türk mallarının bulunmasına rağmen Ermeni mallarının Türkiye’de bulunmadığını ifade ettiler. İşadamlarından biri “İçimizde aramızın açılmasında kazancı olanlar var fakat bizler işbirliği için bir yol bulacağız” dedi.

Türk işadamları kendi ülkelerinin yöneticileriyle görüştüklerinde sürekli olarak “ Ermenistan ile sınırları açın. Biz onlarla doğrudan ticaret yapmak, çalışmak istiyoruz” dediklerini ifade ettiler.

Ermeni İşadamları Birliği Başkanı, Diaspora Ermenisi Hovsep Safaryan’da aynı şekilde işbağlarının genişlemesinden yana. Ona göre, diyalog onurlu bir şekilde gerçekleşecek.

Onun sözlerine göre, “Bizim geçmişimiz ve tarihimizle ilgili hiçbir taviz vermeden, fakat zamanın dayattığı koşullarda komşuluk yapmanın da zorunluluğu bulunmaktadır. Atatürk, zamanında Soykırımı kabul etmiş ve onu organize edenleri yargılamıştı. Bugünkü Türk yöneticiler içerisinde o cesareti gösterebilecek, tarihi doğru değerlendirebilecek yöneticiler çıkacaktır. İşte o zaman bizim komşuluğumuz doğru yolda yolalacaktır”.

Yorumlar kapatıldı.