İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Hıristiyan olan oğlu için ölüm fermanı verdi

UFUK BALKİS

AĞRI – Eleştirt’e bağlı Uzunyazı Köyü’nde yaşayan Pınanışı Aşireti’nin önde gelen isimlerinden Ferzande Bayram, din değiştirerek Hıristiyan olan oğlu Yavuz hakkında ölüm kararı aldı. Olay aşirette de büyük tepki yarattı.

Askerliğini yaptıktan sonra iki yıl İstanbul ve İzmir’de çeşitli işlerde çalışan 24 yaşındaki Yavuz Bayram, 5 ay önce köyüne döndü. Hıristiyan olduğunu söyleyen Yavuz Bayram, odasını Hazreti İsa’ nın resimleriyle
süsledi ve köydeki gençlere de İncil dağıttı.

Bu durum karşısında çılgına dönen baba 70 yaşındaki Ferzande Bayram, oğlunu tekrar Müslüman olması için zorlamaya başladı. Ancak, “Ölürüm de Hıristiyanlıktan vazgeçmem” diyen Yavuz Bayram, iki ay önce bıçakla üzerine yürüyen babasının elinden zor kurtuldu ve köyü terk etti.

Yavuz Bayram’ın İstanbul ve İzmir’de misyonerlerin tuzağına düştüğünü ileri süren 30 yaşındaki ağabeyi Sirhan Bayram, “Yavuz’u tekrar Müslüman olması konusunda ikna edemedik. Sonunda babam ‘Katli vaciptir. Öldürelim’ kararı verdi. On kardeşiz. Tüm kardeşlerin kararı Yavuz’ un öldürülmesi yönünde” dedi.

Yorumlar kapatıldı.