İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘ARARAT’ FİLMİ 4 EYLÜL’DE FRANSA’DA GÖSTERİLECEK

Kanadalı Ermeni rejisör Atom Yeğoyan’ın (Egoyan) son filmi “Ararat” 4 Eylül’den itibaren Fransa’da gösterime girecek.

Bu konuyla ilgili olarak Egoyan’ın eşi Asrine Khancyan; aynı zamanda filmin oyuncularından biridir, Paris’te yayınlanmakta olan “Le Monde” gazetesine verdiği demeçte, filmin bir özelliği de filmde rol alan kişilerin çok konuşmasıdır. Bayan Khancyan’a göre, “Ararat” filmi “Söylenmeyenden söylenene geçmektedir”.

Atom Yeğoyan’ın diğer filmlerinde de görüldüğü gibi “Ararat” filmi kimlik, hatırlama, ayrıca reddetme konularına dayanmaktadır.

Kanada Parlamentosunun Senatosu son günlerde “sözde” (HyeTert) Ermeni Soykırımını tanıdı. Bu bağlamda Asrine Khancyan Türkiye’nin reddedici tutumuna hiç şaşırmadığını vurgulamaktadır. Onun iddiasına göre, “Ararat” filmi politik bir film değil.

Asrine Khancyan’a göre, sadece “sözde” (HyeTert) Ermeni Soykırımı değil, Kızılderelilerin, Ruanda’da Tutsi sorununda da redci tutumlar devam etmektedir. Khancyan “Batı kendi sözüne saygı duymamaktadır” dedi.

Filmde müzik ve resim büyük yer kaplamaktadır. Amerikalı Ermeni büyük ressam Arşil Gorki filmdeki tek gerçek şahsiyettir.

Bir ressam olarak Arşil Gorki Ermeniler ve sanatçılar arasında büyük bir şahsiyettir. Abstrak-Expresyonist bu ressam sanat tarihinde büyük bir yere sahiptir. Fakat bu gibi büyük sanatçıyı çok sık unutturmaya çalışmışlardır.

Yorumlar kapatıldı.