İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: İSRAİL ERMENİSTAN DEVLETİNE KARŞI AGRESİYA UYGULUYOR

İsrail askerlerinin Beytüllahim’deki Ermeni Patrikliğine ait toprakları işgal etmesi nedeniyle Ermeni aydınlar Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi önünde bir protesto gösterisinde bulundu.

“Ulusal Birlik Konseyi”nin öncülüğünde toplanan aydınlar Ermenistan yönetiminin bu konuyla ilgili tutumunu yetersiz buldular.

Onlara göre, sorun büyük tepki göstermemizi gerektirmektedir çünkü şu anda İsrail’de Ermenistan ve Ermeni halkına karşı agresiya gerçekleştirilmektedir.

Gösteride hazır bulunan Ermenistan Dışişleri yetkililerinden biri, şu anda kendi departmanının olayla ilgili çok az bilgiye sahip olduğunu fakat kendilerinin İsrail tarafıyla sürekli kontakt içerisinde bulunduklarını, şu zamana kadar resmi bir cevap alamadıklarını açıkladı.

Protesto toplantısında katılanlar, Ermenistan Devlet Başkanı, Dışişleri Bakanlığı ile Dünya Ermeni Katolikosu ve Kilikya Patrikliğine olayla ilgili aktif müdahalede bulunulması çağrılarında bulundu.

Aydınların çağrısında şu cümleler de yer alıyordu: “Her Ermeni, Ermeni kutsal yerlerin zorla işgal edilmesini Ermeni Halkına karşı savaş açma olarak algılama bilincine ermelidir. Her hangi bir devlet agresiyaya uğradığında ne gibi bir tepki gösterecekse Ermeniler ve Ermeni Kilisesi’de aynı şekilde kendi tepkisini göstermelidir. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, özellikle askerlerini işgal ettiği Kutsal Ermeni Kilisesi topraklarından çekmesi için İsrail devletine nota yollamalıdır”.

Lilit Grigoryan

Yorumlar kapatıldı.