İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: 70 MİLYONLUK TÜRKİYE´NİN 2 MİLYONLUK ERMENİSTAN´A İHTİYACI YOK

Ardahan valisi Hasan Özdemir, Bakü’de yayınlanan “Zerkalo” gazetesine verdiği demecinde “Ermenistan “işgal” ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmediği sürece Türkiye Ermenistan sınırını açmayacak. 70 milyonluk Türkiye’nin 2 milyonluk Ermenistan’a ihtiyacı yok. Ekonominin kalkınmasında başka araçlarımız da var ve Türkiye’nin Doğu illerinin hızlı bir tempo içerisinde kalkınmakta olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Vali, Türk-Gürcü sınırının Ardahan-Cavakhk bölümünde bir sınır kapısının yakın gelecekte açılacağı yönünde Gürcü basınında çıkan haberleri şiddetle yalanladı. Çünkü bu durumda Ermeni-Türk ilişkilerinde canlanma hızlanacak.

Özdemir, Türkiye’de bazı güçlerin Ermeni-Türk sınırının açılması yönünde lobi çalışmalarında bulunanların olduğunu yadsımadı. Ardahan Valisi, “Azerbaycan’da Ermeni-Azeri ulaşım bağının oluşturulmasını olanaklı gören insanların bulunduğunu” da vurguladı.

Ardahan Valisi 1998 yılında “Hürriyet” gazetesi sayfalarından Türkiye ve yurtdışındaki işadamı Türklere Ardahan’ı kurtarma çağrısında bulunmuştu.

“Hürriyet” gazetesine göre, tüm Ardahan’da fabrika olarak bir tek et kombinası 15 işçisiyle çalışmaktadır.

Yorumlar kapatıldı.