İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet:Türkiye ile Ermenistan arasında sivil diyalog

Helsinki Yurttaşlar Meclisi’nin öncülüğünde düzenlenen 2 günlük toplantıda sorunun her 2 ülke medyası tarafından ele alınış biçimi ile aydınlar düzeyinde kavranışı ele alınacak. Toplantı, sonbaharda Erivan’da da tekrarlanacak.

Türkiye ve Ermenistan’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerini bir araya getirmeyi amaçlayan toplantı, bugün İstanbul’da başlıyor.

‘Türkiye Ermenistan Diyalogu İçin Sivil Girişim’ başlıklı toplantı, iki ülke arasında yaşanan sorunlara çözüm bulmak yerine, öncelikle sorunları tesbit etmeyi amaçlıyor. Oturumlar boyunca, Türk-Ermeni sorununun entelektüel boyutu ve bu boyutta medyanın rolü tartışılacak. Toplantıya, Helsinki Yurttaşlar Meclisi’nden Prof. Murat Belge, Prof. Mete Tunçay, Prof. Halil Berktay gibi isimlerin yanısıra Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Anahit Bayandur, Stephan Danelyan, Tipran Djanoyan, Armen Khanbabayan gibi isimler katılacak. Benzer bir toplantı, sonbahar aylarında Ermenistan’ın başkenti Erivan’da da tekrarlanacak.

Hatırlanacağı gibi, bir süre önce yine Türk ve Ermeniler’den kurulu 10 kişilik bir Barış Komisyonu, ABD ve Rusya tarafından da desteklenen bir dizi toplantı düzenlemiş ve hükümetlere sunulmak üzere öneriler tesbit etmişti. Belirli bir gizlilik içinde yürütülen görüşmelerden her iki ülke hükümetinin de haberdar olduğu bildirilmişti.

Yorumlar kapatıldı.