İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman: Azınlıklar millileri izlerken ağladı

Hıristiyan ve Musevi cemaati, Türk Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası’ndaki maçlarına yakın ilgi gösterdi. Hatay Musevi Cemaati Başkanı Davut Cemal, Milli Takım’ın Senegal ile yaptığı maçı izlerken ağladıklarını söyledi.

Cemal, “Milli Takım ekonomik sorunlar ve krizlerle boğuşan milletimizi çok iyi kaynaştırdı. Maçı çarşı esnafı ile birlikte dükkanımda izledik. Senegal maçında hepimiz ağladık. Brezilya maçından önce sabah ayininde Milli Takımı’mıza dua ettik. 2002 Dünya Kupası finali millet olarak tek yürek olmamızda önemli rol oynadı. Bunun diğer alanlarda da görülmesini diliyoruz.” dedi.

Hatay Hıristiyan Cemaati Başkanı Joseph Naseh, Milli Takım’ın bütün maçlarını büyük bir heyecanla izlediklerini, zaman zaman duygulandıklarını belirterek Milli Takım’ın kenetlenmemize vesile olduğunu vurguladı.

İzmir Musevi Cemaati Başkanı Moris Bencuya, kendilerini tamamen Türk vatandaşı olarak kabul ettiklerini hatırlatarak Türk milletinin mutluluklarıyla sevindiklerini, acılarıyla da hüzünlendiklerini kaydetti. Bencuya, “Bu başarı sadece sporla sınırlı kalmamalı.” dedi.

Türkiye’de yaşayan Protestanlar da, Milli Takım’ın başarısının birlik ve beraberliği artırdığı görüşünde birleşiyor. Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik, bu tür başarıların kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade ederek; “Türk bayrağı altında hep birlikte ülkemizi daha ileri götürebilmek için el ele vererek, daha çok çalışmamız lazım.” şeklinde konuştu.

İstanbul Kapalıçarşı’da hediyelik eşya satan Zaven Kütner (23), Milli Takım’ın başarısının kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Kütner, Fenerbahçeli bazı futbolcuların Milli Takım’da yer almamasına anlam veremediğini vurguladı. İlhan Mansız’ın en beğendiği futbolcu olduğunu ifade eden Kütner, “Senegal’den sonra Milli Takım’ın finale kadar gideceğini umuyorduk; ancak olmadı. En azından üçüncülük almak hakkımız.” dedi. Kütner, esnafın maçları sokak aralarında kurulu olan televizyonlardan takip ettiğini ve maç esnasında çarşıda hayatın durduğunu anlattı.

Kapalıçarşı’da bakırcılık yapan Bedros Kato ise Milli Takım’ın performansını çok iyi bulduğunu kaydetti. Kato, Hakan Şükür’ü eleştirirken Rüştü Rençber’i yere göğe sığdıramadı. Kato da Güney Kore’yi yenerek Dünya Kupası’nda üçüncü olacağımız inancını taşıyor.

Hamza Erdoğan, Ömer Oruç / Hatay, İzmir

Yorumlar kapatıldı.