İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman: Aliyev, Ermeni temsilcilerle görüşmeyecek

KEİ zirvesine katılmak üzere dün Bakü’den İstanbul’a giden Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Azerbaycan’dan ayrılmadan önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İstanbul temasları sırasında Ermeni temsilcilerle görüşmeyeceğini söyleyen Aliyev, Türk–Azeri ilişkilerinin üçüncü bir ülkeyi rahatsız etmemesi gerektiğini de söyledi.

Aliyev ayrıca Afganistan’da bulunan barış gücü askerlerine Türkiye’nin yanında Azerbaycan askerlerinin de katılabileceğini kaydetti. Aliyev, İstanbul temaslarının ardından Ankara ve Kars’a geçecek.

Aliyev, dün İstanbul’da Gürcistan Cumhurbaşkanı Eduard Şavardnaze ve Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile görüştü. Konuk cumhurbaşkanı, görüşmelerde Karabağ sorununu da müzakere ettiklerini belirtti. Türkiye ile Azerbaycan dostluğunun önemi işaret eden Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan’ın en önemli meselesinin Karabağ olduğunu anlatarak, Karabağ sorununun barışçı yollarla çözümü için Ankara’nın verdiği desteğe teşekkür etti. Aliyev, ayrıca Cem’e, Türk milli takımının Brezilya’yı yeneceğine ve Almanya ile final oynayacağına inandığını da söyledi. Cem de “En güzel haber bu” şeklinde karşılık verdi.

Cem de ikili dostluğun gelişmesinde Aliyev’in çok büyük katkısının olduğunu vurguladı. Cem, Kafkas barışı için Türkiye’nin her zaman öncülük ettiğini ve etmeye devam edeceğini belirtti. Veysel Aksu, Enes Cansever, Bakü, İstanbul

Yorumlar kapatıldı.