İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oskanyan: Karabağ’da top Aliyev’de -NTVMSNBC

25 Haziran— Oskanyan ” Türkiye’yle ilişkilerimizi normalleştirmeye hazırız ancak hiçbir önkoşul öne sürülmemeli.” dedi.

Dışişleri Bakanı Cem’le yaptığı görüşmenin ardından NTV’nin sorularını yanıtlayan Oskanyan, “Türkiye ile yeni bir döneme girdiğimizi söyleyemem ama diyalog kurararak bunun ilk adımlarını attık” diye konuştu.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, Dışişleri Bakanı İsmail Cem’le yapılan görüşmede ikili ilişkilerden, küresel sorunlara kadar birçok konunun ele alındığını söyledi.

Oskanyan “Biz Türkiye’yi Karabağ’dan kaynaklanan ikili sorunumuzdan ayrı görmek istiyoruz. Azerbaycan üçüncü bir egemen ülke ve biz bu sorunun çözümü için onlarla görüşüyoruz. Tabii ki biz Türkiye’yle ilişkilerimizi normalleştirmeye hazırız ancak hiçbir önkoşul öne sürülmemeli. Henüz Türkiye’yle yeni bir döneme girdik diyemem ama konuştuk ve bir ilk adım attık. Aracısız görüşme yaptık. Bu diyaloğun devam etmesini istiyorum.

Oskanyan, Azerbaycan’la ilişkileri için de şunları söyledi : “Bugün gerçeklerini temel alan metin Azerbaycan ve Ermenistan için dengeli çözüm içeriyor. Yani şimdi top Aliyev’de. Aliyev karar verirse bunu yaparsa bir anlaşmaya ulaşacağımızdan eminim.”

Yorumlar kapatıldı.