İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman:Oskanyan ve Cem, KEİ toplantısında buluşuyor

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Teşkilatı Devlet ve Hükümet Başkanları Olağanüstü Zirve Toplantısı, Türkiye ile Ermenistan arasında İzlanda’da başlayan diyalog sürecinin devamına sahne olacak.

Edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, bu kez Azerbaycan Dışişleri Bakanı Vilayet Guliyev olmadan, zirve çerçevesinde ikili bir görüşme yapacak. Üç bakan, İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde ilk kez bir araya gelmiş, bölge barış ve istikrarının sağlanması, korunması için diyalog sürecinin başlatılması ve görüşmelere devam ettirilmesi konusunda görüş birliğine varmışlardı. Yabancı diplomatik kaynaklar, Cem–Oskanyan görüşmesi öncesinde, her iki dışişleri bakanlığından yetkililerin geçen hafta Erivan’da bir araya geldiklerini ve İstanbul’da yapılacak görüşme için ‘bir ön çalışma’ yaptıklarını kaydettiler.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Cem’in ev sahipliği yapacağı KEİ’nin 10. yıldönümü zirvesine Azerbaycan, Romanya, Moldova, Gürcistan, Bulgaristan, Arnavutluk ve Ukrayna devlet başkanları düzeyinde katılırken, Yunanistan ve Ermenistan dışişleri bakanları, Rusya Federasyonu ise başbakan yardımcısı tarafından temsil edilecek. Ankara, aa

Yorumlar kapatıldı.