İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Müzik su gibi akacak

İSTANBUL – Efes Pilsen’in sponsorluğunda 8 ve 10 Haziran tarihlerinde Venue Maslak’ta gerçekleşecek olan Efes Summer Fest’i, Pozitif düzenliyor. Festivalin yıldızı,
İspanya ve İtalya’da son albümü ‘Proxima Estacion: Esperanza’ ile bir numara olan ve ülkemizde de ‘Me Gustas Tu’ parçası ile büyük beğeni kazanan Manu Chao.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle gerçekleşecek Efes Summer Fest’in, ‘One Love in İstanbul’ teması altında dünyanın dört bir yanından farklı müzisyenleri aynı çatı altında buluşturan bir barış ve sevgi festivali olması hedefleniyor.

Efes Pilsen çatısı altında toplanan tüm markaların katılımı ile eğlence dolu iki gün vaat eden festivalin ilk gününde kapılar saat 19.00’da açılacak. Saat 21.00’den sonra sırasıyla Arto Tunçboyacıyan&Armenian Navy Band, Gotan Project ve DJ setiyle State of Bengal dinleyicinin karşısına çıkacak.

Perküsyon sanatçısı ve vokalist Arto Tunçboyacıyan tarafından kurulan Armenian Navy Band, Ermenistan’ın en başarılı 12 müzisyeninin bir araya gelmesi ile oluştu. Tunçboyacıyan grubun müziğini ‘avangart folk’ olarak tanımlıyor. İspanya, Fransa, İtalya, Hollanda gibi birçok Avrupa ülkesinde konser veren topluluğun ‘New Apricot’ adlı bir albümü de bulunuyor.

Gotan Project ise ülkemizde çok yakından tanınan bir grup. Daha önce Babylon’a konuk olan topluluk Philippe Cohen Solal, Christophe Mueller ve Eduardo Makaroff’tan müteşekkil. Tango ve milango gibi sıcak Arjantin müziği formlarını elektronika ile buluşturuyor.

State of Bengal’i ise artık hepimiz tanıyoruz. Son olarak İstanbul’daki bir yılbaşı partisinde yer alan State of Bengal Britanya’da hızını iyice artıran ‘Asian underground’ müziğin öncü DJ ve prodüktörlerinden biri. Özellikle Massive Attack’tan Daddy G.’nin ısrarları üzerine ‘Inertia Creeps’ şarkısına yaptığı remix’le adını fazlasıyla duyurmayı başardı.

Festivalin ikinci günü, yani 10 Haziran Pazartesi günü ise saat 19.30’da Baba Zula, Manu Chao’nun açılış topluluğu olarak sahneye çıkacak. 1996 yılında kurulan topluluk geleneksel Türk müzik aletlerinin kullanımını elektronik öğelerle birleştirerek
Türk halk müziğine yepyeni bir soluk getirdi.

Venue Maslak’ta Baba Zula’nın konseriyle
ısındıktan sonra saat 21.30’da Efes Summer Fest’in yıldızı Manu Chao’da sıra. Müzik dünyasında yeni Bob Marley olarak kucaklanan Mano Chao, Fransa’da yaşayan İspanyol göçmeni bir ailenin oğlu. Müzik kariyerine 1980’li yılların ortasında punk, latin, R&B etkili rock müziği yapan Hot Pants adlı toplulukla başladı.
Radikal söylemi ile dikkatleri üzerine çeken punk-rock grubu Mano Negra ile adını duyuran Mano Chao, grup dağıldıktan sonra yoluna tek başına devam etme kararı aldı. İlk albümü
‘Clandestino’ ile yaptığı çıkışı, geçen yıl yayımladığı ikinci albümü ‘Proxima Estacion: Esperanza’ ile sürdürüyor.
Efes Summer Fest’in bilet ücreti 18 milyon lira olarak belirlendi. Biletleri, Biletix satış noktalarından temin edebilirsiniz. Bilgi için Tel: 0216 454 15 55 (Kültür Sanat)

Yorumlar kapatıldı.