İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Ermeni Üst Kurulu oluşturuldu, başkanı Devlet Bahçeli

Hükümet, ‘Asılsız Soykırım İddiaları ile Mücadele Koordinasyon Kurulu (ASİMKK) adını taşıyan bir Ermeni üst kurulu oluşturdu. Kurulun başkanlığını MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli üstlendi.

Ermeni Üst Kurulu hakkında SP Ankara Milletvekili Zeki Çelik’in sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, söz konusu üst kurulun 25 Mayıs 2001 tarihli Başbakanlık genelgesine dayanılarak kurulduğunu bildirdi. Ermeni Üst Kurulu’nun başkanlığını kendisinin yaptığını, koordinatörlüğünü ise MGK Genel Sekreteri Başyardımcısı’nın yürüttüğünü belirten Bahçeli, kurulun diğer üyelerinin Genelkurmay Başkanlığı’ndan görevlendirilecek J. başkanı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, MGK Genel Sekreterliği Milli Güvenlik Siyaseti Başkanı ve Toplumla İlişkiler Başkanı, MİT Müsteşarı, Devlet Arşivleri Genel Müdürü, Türk Tarih Kurumu Başkanı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu temcilcisi olduğunu açıkladı.

Bahçeli, kurulun amacını ise şöyle dile getirdi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin maruz kaldığı haksız ve asılsız soykırım iddialarına ilişkin çalışmaları, ülkemiz aleyhine sonuçlar doğurmadan bertaraf etmek ve milli menfaatimiz üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak.”

3 ayda bir toplanan kurulun belirlediği ana stratejiler başbakanın onayının ardından ilgili kurumlara bildiriliyor.

Sadullah Özcan / Ankara

Yorumlar kapatıldı.