İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Karabağ için çalsın sazlar

Cem, Guliyev (solda) ile Oskanyan’la 25 Haziran’da İstanbul’da buluşacak.


REYKJAVİK – Dışişleri Bakanı İsmail Cem, NATO’nun Reykjavik toplantısı vesilesiyle
Azeri ve Ermeni meslektaşları Vilayet Guliyev ve Vartan Oskanyan’ı buluşturdu. Cem, güvenlik ve ‘terörle’ mücadele ile Dağlık Karabağ sorununun ele alındığı görüşmenin olumlu geçtiğini duyurdu. Temaslarını sürdürme kararı alan üç bakan, 25 Haziran’da İstanbul’da buluşacak. Toplantı sonrası Cem ile sohbet eden Oskanyan’ın ‘soykırım’ iddialarına hiç değinmedi. Cem, “Dışişleri bakanları
arasındaki bu ilk toplantı ileriye doğru atılan yararlı bir adım” dedi. Dışişleri Bakanı, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın işbirliğine dikkat çekerken, kimsenin Ermenistan’ı yalnız bırakmak istemediğini vurguladı. Azerbaycan’ın Azadlık gazetesi, gergin geçen görüşmede Oskanyan’ın Dağlık Karabağ’ın işgal edilmediğini savunduğunu, Azerbaycan ve Türkiye’nin Ermeni hükümetinin saldırgan siyasetinin ülkeyi iflasa sürüklediği uyarısında bulunduğunu öne sürdü. Bizim Asır ise ‘Reykjavik sonuçsuz bitti’ diye yazdı.

Dağlık Karabağ’da 1990’ların yaşanan Azeri-Ermeni savaşı, Ermenilerin Erivan’ın desteğiyle bağımsızlık ilan etmesiyle sonuçlanmıştı. 1994’ten beri ateşkes anlaşması devam etse de sorun çözümlenebilmiş değil. (Dış Haberler)

Yorumlar kapatıldı.