İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: Ermeni ve Türk Tarihçiler Danimarka´da Biraraya Geldi

Dün Gündüz Aktan’ın Danimarka’da gerçekleşen “Ermeni sorunu iddialar ve redler” adlı seminerle ilgili görüşlerini aktarmıştık, bu sefer de Azg gazetesinin aynı seminer ile ilgili yorumlarını aktarıyoruz. Azg’ın konu ile ilgili yorumu şöyle


Ermeni ve Türk tarihçilerin katılımıyla Danimarka’da 10-11 Mayıs günlerinde “Ermeni sorunu iddialar ve redler” adlı seminer gerçekleşti.

Türk basınının belirttiğine göre, Ermeni tarafı seminere Prof.ler Vahagn Tatryan ve Richard Hovhannisyan, Türk tarafı ise Türkiye Parlamentosu üyesi Bülent Akarcalı, Bayram Fırat Yakılı ve emekli diplomat Polat Tacar ile katıldı.

Seminerin ilk gününde Ermeni tarafı konuşmada bulundu. Prof. Vahagn Tatryan’ın konuşması izleyiciler tarafından alkışlarla karşılandı.

“Sabah” gazetesi “İlk günkü etkiye bakacak olursak Ermeni Soykırımı reddedilemezdi” diye yazdı. Ertesi günkü konuşmayı ise Türk tarafı gerçekleştirdi. Onlar, Diaspora Ermeni’lerinin “Soykırım” sorunu sebebiyle Ermenistan Cumhuriyeti’ni yıkımın eşiğine getirdikleri iddiasında bulundular.

Onlar, Ermeni Diasporası’na Yahudi lobisini örnek almaları ve geçmiş yerine bugünün gerçeğinde yaşamaları önerisinde bulundular.

Türk temsilciler, Ankara’nın “Ermeni Soykırımı”‘nı kabul etmesinin AB üyeliği için bir önkoşul olarak koyan Avrupa Parlamentosu’nun bu kararı terörist kuruluşların etkisi altında aldığını ileri sürdüler.

Yorumlar kapatıldı.