İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erich Feigl: ‘Soykırım iddiası asılsız’

Akşam’ın haberine göre Almanya’nın Duisburg Mercator Üniversitesi’nde konferans veren Feigl Ermeniler’in soykırım iddialarını ‘kepazelik’ olarak niteledi. Haber metni şöyle


Avusturyalı Prof. Dr. Erich Feigl, Ermeniler’in soykırım iddialarını ‘kepazelik’ olarak niteledi. Osmanlı İmparatorluğu’nun 24 Nisan 1915’te katliam yapmadığını, asılsız iddiaların Ermeniler tarafından ‘terbiyesizce’ kabul ettirilmeye çalışıldığını belirten Feigl, ‘Ermeniler’in Azerbaycan’a girerek işgal ettikleri topraklarda katliam yaptıkları ortadadır. Onlar tarihte hep isyancı millet olmuştur’ dedi. Almanya’nın Duisburg Mercator Üniversitesi’nde konferans veren Feigl, Ermeniler’in sözde soykırımı anma günü ilan ettikleri 24 Nisan’da, asılsız iddialar ve sahte belgelerle dünyanın gözünü boyama çabası içinde olduklarını ifade ederek, Ermeniler’i, ‘tarihi saptırarak dünya kamuoyunu etkilemeye çalışmakla’ suçladı. Prof. Feigl, Federal Parlamento Birlik/90 Yeşiller Partisi iç politika sözcüsü Türk kökenli Milletvekili Cem Özdemir’i de sert dille eleştirdi.

Feigl, Köln’deki Ermeni Kilisesi’ni ziyaret eden Özdemir’i Ermeni meselesinde bilgisiz ve zavallı bulduğunu belirterek, ‘Türk kökenli bir milletvekili olarak geldiği topraklarda neler yaşandığından habersiz. Bu konuda onu kendisine güveni varsa açık oturuma davet ediyorum, karşıma çıksın. Gerçek bilgileri Türk arşivlerinden değil de Ermeni yanlılarından öğreniyor’ diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.