İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ntvmsnbc: “Ermeniler’in amacı toprak istemek”

24 Nisan— Profesör McCarthy, gerçeğin gün ışığına çıkması için içinde Türk, Ermeni ve tarafsız tarihçilerin bulunduğu bir komisyon kurulmasını önerdi.

Yeditepe Üniversitesi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Ortadoğu uzmanı Justin McCarthy, Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili bir konferans verdi.

Geçtiğimiz yıl Amerikan senatosunda da konuyla ilgili bir sunuş yapana McCarthy, “Ermeni idialarının nihai amacı toprak talebidir” dedi. McCarthy “Ermenilerin üç aşamalı planı var. Önce soykırım iddialarını kabul ettirmek istiyorlar daha sonra Ermeni kuruluşlarına tazminat ödenmesini talep edecekler herhalde Türk halkının yarısı ölmeden bunu kabul etmez. Üstelik dünyadaki bütün Ermenileri o topraklarda yerleşmeyi kabul etse bile yine de o coğrafyadaki Müslüman nüfustan az olurlar.” dedi.

Profesör McCarthy’e göre Türkiye’nin yapması gereken derhal bir Ermeni sorunu komisyonu kurmak. McCarthy “Bu komisyonda Türk, Ermeni ve üçüncü milletlerden tarafsız tarihçiler yer almalı. İki ülkenin arşivleri ardına kadar açılmalı.O zaman politikacıların önyargıları ya da çıkarları değil tarihin gerçeği gün yüzüne çıkar. ” dedi.

Konferansa 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’la birlikte çok sayıda emekli subay ve diplomat da dinleyici olarak katıldı.

Yorumlar kapatıldı.