İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntvmsnbc: California ‘soykırım’ı tanıdı

24 Nisan— ABD’nin California eyaleti yerel Temsilciler Meclisi, 24 Nisan 2002 tarihini, “1915-1923 Ermeni soykırımını anma günü” ilan eden bir karar tasarısını onayladı.

ABD’deki Ermeni nüfusunun en yoğun yaşadığı eyalet olan California’nın Temsilciler Meclisi’nde, sözde soykırımı tanıyan karar tasarısı oybirliğiyle kabul edildi. California eyaleti, son 9 yıldır, 24 Nisan tarihini sözde soykırımı anma günü ilan eden karar tasarılarına onay veriyor.

Öte yandan, ABD’deki Ermeni lobisinin temsilcilerinden, California eyaleti Demokrat Parti milletvekili Adam Schiff, Ermenilerin sözde soykırımın tarihi olarak kabul ettikleri 24 Nisan için ABD Temsilciler Meclisi’nde bir konuşma yapacak. Ermeni lobisi temsilcileri her yıl 24 Nisan’da, ABD Temsilciler Meclisi’nde anma törenleri düzenliyor.

ABD Başkanı George W. Bush’un da, konuya ilişkin bugün bir açıklama yapması bekleniyor. Bush, geçen yıl yayınladığı açıklamada, Birinci Dünya Savaşı sırasında “Ermenilerin çektiği acıları” tanırken, soykırım sözcüğünü kullanmamıştı.

Yorumlar kapatıldı.