İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RADIKAL: Bush’a Ermeni baskısı artıyor

Ermeni lobisi, ABD Başkanı George Bush’un ‘Ermeni soykırımı’nı tanımasına yönelik baskıyı artırırken, soykırımın tanınması çağrısında bulunan Temsilciler Meclisi üyelerinin sayısı 162’ye yükseldi. Temsilciler Meclisi’ndeki ‘Ermeni dostluk grubuna’ mensup Cumhuriyetçi Partili Missouri milletvekili Joe Knollenberg ile Demokrat Parti New Jersey milletvekili Frank Pallone’nin öncülüğünde hazırlanan ve Bush’u ‘soykırımı’ tanımaya çağıran kongre mektubuna 162 milletvekilinin imza attığı kaydediliyor. Aynı amaçla geçen yıl hazırlanan mektuba imza atan Amerikalı milletvekili sayısı 105’ti.

Bush’a hitaben yazılan mektup, Başkan’ı, bu konuda ‘geçen yılki açıklamasının daha da ilerisine giderek soykırımı adıyla tanımaya’ çağırıyor. Bush, geçen yıl Ermenilerin,
‘soykırım’ın tarihi kabul ettiği 24 Nisan’da yaptığı açıklamada, soykırım sözünü kullanmamıştı.

ABD’deki Ermeni lobisi, 24 Nisan tarihi yaklaşırken, soykırım iddialarına yönelik propaganda faaliyetlerini de yoğunlaştırıyor.
ABD’nin birçok eyaletinde, soykırım anma törenleri düzenlenirken, okul kitaplarına soykırım iddialarını sokma, televizyonlardan taraflı programları yayımlatma gibi faaliyetler görülüyor.

Yorumlar kapatıldı.