İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Şuayip bey der ki!

AYFER SELAMOĞLU

RADİKAL – ANKARA – Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bağlı bulunduğu Devlet Bakanı ANAP’lı Nejat Arseven’in hazırladığı ve azınlık vakıflarına mülk edinme ve ticaret yapabilme izni verilmesini içeren tasarı MHP’ye takıldı. Tasarıdan imzasını çeken MHP’li Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez, eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savunduğu tasarının bu haliyle çıkmasına izin vermeyeceğini söyledi. Kapsamı genişletilen tasarıyı azınlık vakıflarına yönelik düzenlemeyi fark etmediği için imzaladığını belirten Üşenmez, çekincelerinin düzeltilmemesi halinde tasarıyı kesinlikle imzalamayacağını söyledi.

Tasarıyı Türkiye için faydalı görmediklerini vurgulayan Üşenmez, azınlık vakıflarının mal-mülk edinme aracılığıyla ülke üzerinde hak iddia etme amacı güttüğünü öne sürdü.
Ermenilerin Doğu Anadolu’yu, Rumların Kuzey Anadolu’yu ve İstanbul Patrikhanesi’nin etrafını almak istediğini savunan Üşenmez, şunları söyledi: “Bunlar sakıncalı. Bizim üç kıtada topraklarımız vardı. Afrika ülkelerinde hak iddia edebiliyor muyuz? Hıristiyan âleminin niyeti başka. Haçlı seferlerini başka yöntemlerle gerçekleştirmek istiyorlar. Bu tasarıyla, Türkiye’deki azınlıklara önemli haklar getirilirken Batı Trakya’da yaşayan Türk azınlıklara bir hak getirilmemesi eşitlik esasına aykırıdır.”

Yorumlar kapatıldı.