İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

M.Çelikkan: Türkiye´nin zencileri

Murat Çelikkan

Bir faaliyet bir faaliyet.

Ajanslardan haber yağıyor. Öncelikle 20-21 Nisan tarihlerinde ‘Ermeni Araştırmaları
Kongresi’ yapılacak. Hem de “Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer himayelerinde.” Haberiniz var mı bilmem, bir tane Ermeni Araştırmaları Enstitümüz var, kongreyi onlar düzenliyor. Haberlere göre ‘100’den fazla bilim adamı’ katılacakmış. Anlaşılan Ermeni meselesiyle görevlendirilmiş kadın yok! Bilimsel bilimsel ‘ortaya atılan Ermeni soykırımı iddialarına cevap verecekler’miş!

Sonra, ‘Ermeni lobisine sanal tepki’ haberi var. Sen Ermeni lobisi kalk, Corc Dabilyu Buş’a ’24 Nisan’ın Ermenilerin Türkler tarafından katledildiği gün olarak kabul edilmesi için’ teklif verdirt. Huu Yahudi lobisi uyuyor musun? Tabii örgütlenme konusunda dünyaya örnek olmuş Türkler, hemen sanal âlemde site kurup, Bush’a tepkilerini oradan dile getirmeye başladı. Ermenisorunu.gen.tr’de, bir bakıverin. Bir de sivil toplum örgütlerine GONGO ne demek diye sorun.

Sonra milletvekilleri de boş durmuyor. Siyasetçilere boşuna tepki duyuyorsunuz. Onlar da Ermeni soykırım toplantısına katılmak üzere Kopenhag’a gidiyor. ANKA’nın haberi şöyle: “Dışişleri Bakanlığı Danimarka Holocaust ve Soykırım Etütleri Merkezi’nce 11 Mayıs’ta Kopenhag’da düzenlenecek sözde Ermeni soykırımı konulu toplantıya Türk milletvekillerinin de katılıp Türk tezlerini savunmasını istedi.” ANKA’nın haberine bakılırsa Danimarkalılar ‘Sözde Ermeni soykırımı toplantısı’ yapıyor. Bravo doğrusu.

Tüm bunlar 24 Nisan tarihi yaklaştığı için. Türkiye, dünyanın belli başlı kentlerinde Ermeni soykırımı nedeniyle protesto edilecek. Önlem alınıyor. Niye mi 24 Nisan? Çünkü 1915’teki tehcir kararı öncesi Ermeni aydınlar, cemaat ileri gelenleri, akil önderler, yani tehcir kararına direnme konusunda önderlik edebilecekler, başta İstanbul, sonra kent kent Anadolu’da 24 Nisan gecesi tutuklandı. Bu nedenle özellikle
diasporadaki Ermeniler için 24 Nisan soykırım
günü olarak anılıyor. 12 Mart ve 12 Eylül öncesi devşirilen aydınları hatırlayın, bir de ‘bu ülkede devletin devamlılığı yok’ dersiniz.

Yorumlar kapatıldı.