Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin katkıları ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı’nın davetiyle bedensel engelli çocuklardan kurulu “Umut Köprüsü” tiyatro grubu Ermenistan’dan Türkiye’ye geliyor. Doğu Akdeniz Serebral Palsi ve Gelişimsel Tıp Kongresi’nin açılışında oyunlarını sahneleyecek Umut Köprüsü, bedensel engelli çocukların bağımsız ve üretken bir yaşam sürmesini sağlayabilmek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. 15 Nisan’da Lütfü Kırdar Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek açılış törenine, sosyal yardımlaşma çalışmalarına verdiği destekle tanınan Dilek Sabancı da katılıyor.
Türkiye ile Ermenistan arasında “Umut Köprüsü” uzanıyor. Bedensel engelli çocuklardan kurulu tiyatro grubu “Umut Köprüsü” Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı’nın davetiyle Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin sponsorluğunda İstanbul’a geliyor.
Umut Köprüsü, 15-17 Nisan’da Lütfü Kırdar Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Doğu Akdeniz Serebral Palsi ve Gelişimsel Tıp Kongresi’nin açılış töreninde sahneye çıkacak.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı’nın davetinin ardından Umut Köprüsü’nün Türkiye’ye gelmesine olanak sağlayan Türkiye Ermenileri Patrikliği adına bir açıklama yapan Basın Sözcüsü Luiz Bakar, bu işbirliğinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Bedensel engelli çocukların da diğer yaşıtları gibi topluma uyum sağlayabileceklerini vurgulayan Bakar, Umut Köprüsü tiyatro grubundaki çocukların da bu gerçeği oyunlarında gösterdiğine dikkat çekti. Luiz Bakar, bu kültürel işbirliğinin Türkiye ile Ermenistan arasında gelişmekte olan ilişkilere de önemli bir katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.
Umut Köprüsü kafile başkanlığını üstlenen Dr. Garen Kolonyan da kendilerine yapılan davetten mutluluk duyduklarını ifade ederken, bedensel engelli çocukların gelişmesinde uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekti.
Her şey bedensel engellilerin topluma kazandırılması için…
Bedensel engelli çocuklara fiziksel ve sosyal rehabitilasyon desteği sağlayan Umut Köprüsü, toplumun engellilere yönelik bakış açısını değiştirebilmek için yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürüyor. Bedensel engelli çocukların ailelerinin bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi de Umut Köprüsü’nün amaçları arasında yer alıyor.
UMUT KÖPRÜSÜ KİMDİR?
Umut Köprüsü, özürlü çocukların bağımsız ve üretken bir yaşam sürmesi ve toplum yaşamına katılması için 1996’da kurulmuş bir sivil toplum örgütü. Bu örgüt, özürlü çocuklar konusunda toplumsal bilinci uyandırmak, psikososyal rehabitilasyon ve sosyal entegrasyonu sağlamak amaçlarıyla 1997 yılında (Mobile Theater) Gezici Tiyatro topluluğunu kurmuştur. Gezici tiyatro topluluğunda toplumun değişik sosyoekonomik katmanlarından 35 özürlü çocuk ve çocuk sahibi özürlü erişkin bulunmaktadır. Sahneyi bir psikososyal rehabilitasyon aracı olarak kullanan topluluk Pigmalion, Sinderella gibi farklı 9 oyun sahneleyebilmektedir. Grubun seyircisi genellikle öğretmen ve öğrenciler ile bunların anne-babalarıdır. Hedefler, özürlü çocukların yeteneklerini serbestçe sergileyebilmeleri, özgüvenlerinin gelişmesi ve bu oyunları izleyenler aracılığıyla toplumsal bilincin artmasıdır. Tiyatro sayesinde özürlü çocuklar topluma yararlı ve üretken bireyler olmayı öğrenebilmektedirler. Çok sayıda tiyatro festivaline de katılan Gezici Tiyatro 1997 yılında Gürcistan Uluslararası Tiyatro Festivali’nde özel diploma kazanmıştır. Bugüne kadar topluluğu izleyen 10 binden fazla kişi özürlü çocukların toplum hayatına katılması konusunda en önemli destekçiler haline gelmişlerdir.
Yorumlar kapatıldı.