İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman: Azerbaycan ve Ermenistan’dan AGİT-Minsk’in önerisine onay

Veysel Aksu / Bakü

Azerbaycan ve Ermenistan devlet başkanları, Yukarı Karabağ probleminin barış yoluyla çözümü amacıyla arabuluculuk yapan AGİT–Minsk Grubu eşbaşkanları tarafından getirilen yeni önerileri kabul etti.

Karabağ görüşmeleri bundan sonra, liderler ve Minsk Grubu toplantıları dışında, iki ülkenin İçişleri bakan yardımcılarının başkanlığını yapacağı heyetlerarası görüşmelerle devam edecek. İki ülke lideri Haydar Aliyev ve Robert Koçaryan ile görüşerek, Yukarı Karabağ probleminin barış yoluyla çözümüne ilişkin yeni öneriler getiren Minsk Grubu eşbaşkanları, Viyana’da yaptıkları basın toplantısında, görüşmelerde gelinen son durum hakkında gazetecilere bilgi verdiler.

Toplantıyla ilgili Azerbaycan gazetelerinde yer alan haberlerde, Aliyev ve Koçaryan’nın eşbaşkanlar tarafından getirilen önerileri kabul ettikleri ifade edildi. Liderler ve Minsk Grubu üyeleri dışında görüşmelere, içişleri bakanları yardımcıları başkanlığında oluşturulacak heyetlerarası görüşmelerle devam edilecek. ‘İlave görüşmeler’ olarak adlandırılan yeni öneriler dışında Minsk Grubu 2–3 ayda bir liderlerin temsilcileri ile bir araya gelerek Karabağ meselesini ele alacaklar. Söz konusu heyetin kimler tarafından oluşturulacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar kapatıldı.