İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akşam: Ermenistan önerisi

Haberin tamamı şöyle…

AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç’ın AB’ye karşı ‘Rusya ve İran ile ittifak’ önerisine Ermenistan’ı da dahil etti. Erdoğan, ‘Neden Ermenistan ile iyi ilişkiler olmasın. Türkiye etrafındaki ülkelerle kavgalı olma devrini kapamalı’ dedi.

Önceki gün Antalya İl Başkanlığı’nı hizmete açan Erdoğan, akşam da partililerle yemekte bir araya geldi. Falez Otel’deki yemekte AK Parti ambleminin bulunduğu dev pastayı kesen Erdoğan, artık konuşma değil icraat zamanı olduğunu söyledi. Erdoğan, ‘Koşmaya mecburuz, başıboş konuşmaya değil’ dedi.

AB’ye sıcak baktıklarını vurgulayan Erdoğan, ‘Biz kriterleri yerine getirirsek, AB bizi alsa ne olur almasa ne olur. Türkiye o boyuta gelsin, AB’ye ihtiyacı bile kalmaz. Fikrine güvenen fikir hürriyetinden, düşüncesine güvenen düşünce hürriyetinden ve inancına güvenen de inanç hürriyetinden korkmaz’ diye konuştu.

AB için öne sürülen alternatiflere de değinen AK Parti lideri, şöyle devam etti: ‘Alternatifler ortaya atılıyor. Rusya, İran gibi ülkelerin yanında neden Ermenistan da olmasın. Ermenistan ile iyi ilişkiler neden olmasın. O kapıyı kapattım demenin anlamı yok. Güçlü bir Türkiye bunu enine boyuna konuşmalı. Türkiye etrafındaki ülkelerle kavgalı olma devrini kapamalı. Türkiye bugün ihracaatın sadece yüzde 8’ini komşularına yapabilmektedir. Bu çok azdır.’

Yorumlar kapatıldı.