İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntvmsnbc.com: Ermenistan Türkiye ile işbirliği istiyor

AA-14 Mart — Robert Koçaryan, AFP’e yaptığı açıklamada, Ermenistan ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin her iki tarafa da yarar sağlayacağını belirtti. Türkiye’de ekonominin ciddi güçlükler içinde bulunduğuna dikkat çeken Koçaryan, bu nedenle Ermenistan ile işbirliğine Türkiye’nin de ihtiyacı olduğunu iddia etti. Ermenistan lideri Türkiye’nin sınır kapılarını kapalı tutmasını da eleştirdi.

İran ile ilişkilerine de değinen Koçaryan, Erivan ile Tahran arasında ciddi bir askeri işbirliği bulunmadığını belirtti. “Ermenistan ve İran yüzyıllardır iyi komşudur ve bu ilişkiler de ekonomik ve ticari işbirliğinin artma nedenini açıklıyor” diyen Koçaryan, İran-Ermenistan doğalgaz boru hattı inşası sürecinin de gelişme içinde olduğunu söyledi.

Koçaryan, Gürcistan’da çoğunluğu Ermeni olan Samtskhe-Javakheti bölgesiyle ilgili olarak da, bölgedeki sosyal sorunların ‘etnik sorun’ haline dönüşmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Koçaryan, bölgedeki Ermenilerin çeşitli ekonomik ve sosyal sorunları bulunduğunu, ancak bu sorunların diğer Gürcistan vatandaşları için de var olduğunu belirtti.

Robert Koçaryan, işgal altındaki Yukarı Karabağ sorununun çözümünde arabuluculuk yapan Minsk Grubu’nun çalışmaları konusunda da , ABD, Rusya ve Fransa eşbaşkanlığındaki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu’nun ‘iyi ve verimli bir çalışma yaptığını’ savundu.

Yorumlar kapatıldı.