İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: Bush’a Ermeni iddialarını tanı baskısı

Hürriyet’in haberinin tamamı şöyle…

Edinilen bilgiye göre, Ermeni lobisine mensup Cumhuriyetçi Parti Michigan milletvekili Joe Knollenberg ve Demokrat Parti New Jersey milletvekili Frank Pallone tarafından hazırlanan mektup, Temsilciler Meclisi’nde dolaştırılarak, toplam 36 kişi tarafından imzalandıktan sonra Bush’a gönderildi.

Ermenilerin, “sözde” soykırımın yapıldığı tarih olarak varsaydıkları 24 Nisan öncesinde gönderilen mektupta, New York ve Washington’da 11 Eylül’de girişilen saldırılarla “sözde” soykırım arasında paralellik kuruldu.

Bush’a gönderilen 5 Mart tarihli mektupta, ABD Başkanı’nın 2000 seçim kampanyası sırasında, yönetime geldiğinde “sözde” soykırımı tanımayönünde Ermenilere söz verdiği ileri sürüldü. ABD Temsilciler Meclisi’nin 36 üyesi, Bush’un geçen yıl 24 Nisan’da soykırım kelimesini kullanmadığını hatırlatarak, ”Umarız bu yıl gelecek yılın açıklamasından daha ileri giderek soykırım sözünü kullanacaksınız. 24 Nisan açıklamanızı sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Mektupta imzası bulunanlar arasında, Demokrat Parti New York milletvekilleri Gary Ackerman ve Joseph Crowley, önceki yıl Kongre’ye “sözde” soykırım tasarısını sunan Demokrat Parti Michigan milletvekili David Bonior ve Cumhuriyetçi Parti California milletvekili George Radanovich, Demokrat Parti California milletvekili Anna Eshoo ve Demokrat Parti California milletvekili Adam Schiff gibi isimler yer aldı. Bush’a gönderilen mektupta imzası bulunanlardan 26’sı Demokrat Parti milletvekili.

Yorumlar kapatıldı.