İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yorgo Kırbaki: Atina´da saz, caz ve türkülü geceler

Etnik caz grubu ‘Orfizz’in doldurduğu salon, gece göbek dansı ve Karadeniz türküleriyle kapanıyor.


YORGO KIRBAKİ

ATİNA – Atina’nın bir numaralı caz barı sayılan ‘half note’ta Yunanlı cazseverler bir hafta boyunca ‘Bekâr Gezelim’ ‘Kadifeden Kesesi’ ve ‘Kâtibim’ ile coştu. Fransa’da yaşayan Nuran Özcan’ın kurduğu ‘Orfizz’ caz grubunun icra ettiği Türk sanat müziği ve halk müziği eserleri Yunanlıların büyük beğenisini kazandı. Şehir merkezindeki ‘Half Note’ı yer bulabilmek için erkenden dolduran Yunanlılar kendi müziklerine benzeyen melodileri dikkatle dinledi ve her parçanın bitiminde salonda alkış koptu.

12 Eylül’den sonra uzun yıllar Türkiye’ye gidemeyen Nuran Özcan, caz müziğinin, uzun havanın ve rebetikonun evrensel boyutu olduğunu belirtiyor. Türkiye’de de kaliteli caz müziği icra edildiğini ancak, bu tür müzikle uğraşanlara fazla fırsat tanınmadığını söyleyen gitarist Özcan’a sazı ve sesiyle Zeki Çolaş eşlik ediyor.

Oryantal karışım anlamına gelen ‘Orfizz’ de tam bir mozaik. Davulda Fransız Sylvain, kemanda Türk müziği hakkındaki bilgileri ile şaşırtan Fransız Pascal, bas gitarda yine Fransız Girard, darbukada ise Cezayirli Muhammed var. Şarkı ve türkülerin eşliğinde sahneye çıkan dansöz Emraude ise Türk danslarını çok iyi bilen bir Ermeni.

Yorumlar kapatıldı.