İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: Sezer: AP´nin kararı esef verici

Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı ve Özel Kalem Müdürü Tacan İldem, Avrupa Parlamentosu’nun dün aldığı kararın esef verici bir nitelik taşıdığını belirterek, “Avrupa Parlamentosu’nun, tarihi tarihçilere bırakmak yerine, tarihi bir konuda yargıda bulunma basiretsizliğini bu kararla bir kez daha gösterdiğine tanık olmaktayız” dedi.

İldem, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, Avrupa Parlamentosu’nun dün Ermeni soykırımı iddiaları konusundaki kararına ilişkin görüşlerini aktardı. İldem, şunları söyledi:
“Avrupa Parlamentosu’nun tarihi gerçeklerin çarpıtıldığı Ermeni soykırımı iddialarını benimseyen eski bir kararına atıfta bulunan dünkü kararı, esef verici bir nitelik taşımaktadır. Avrupa Parlamentosu’nun, tarihi tarihçilere bırakmak yerine, tarihi bir konuda yargıda bulunma basiretsizliğini bu kararla bir kez daha gösterdiğine tanık olmaktayız.

Bu kararın, Türkiye-AB ilişkilerinin güçlendirilmesinde ve bu bağlamda Türkiye’nin tam üyelik sürecinde önemli çabalar harcandığı bir dönemde kabul edilmiş olması maksatlı değilse, en hafif tanımıyla talihsizliktir. Bu kararın Kafkaslar’da istikrar sağlanması ve bu çerçevede Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin iyileştirilmesi çabalarına katkıda bulunmayacağı da açıktır.”

Yorumlar kapatıldı.