İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Ermenistan KEI Temsilciliginin Resepsiyonu

ERMENISTAN TEMSILCILIGININ RESEPSIYONU

ISTANBUL, 1 Mart 2002 (“Lraper” Kilise Bulteni) —
Ermenistan Cumhuriyeti’nin Karadeniz Ekonomik Isbirligi nezdinde
Istanbul’daki temsilcisi Arsen Avagian ve Esi 28 Subat Persembe gunu saat 19:00’da Taksim Marmara Oteli’nin salonunda ilk resepsiyonunu verdi.

Resepsiyona Turkiye Ermenileri Patrigi Mesrob II Hazretleri, Ermenistan Parlamentosu Hukuk Isleri Komisyonu Baskani ve Lori Milletvekili Victor Dallakian, Ermenistan Disisleri Bakanligi Orta ve Yakin Dogu Dairesi Sefi Garen Mirzoyan, KEI nezdinde Turkiye temsilcisi Buyukelci Mustafa Aksin, Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan ve Romanya Millet Meclis Baskan Yardimcilari,
Turkiye Ermeni cemaatinin ileri gelenleri, aydinlar ve gazeteciler katildi.

Ermenistan’in KEI Temsilcisi Arsen Avagian bir konusma yaparak resepsiyonun amacini acikladi ve Ermeni Patrigini de birkac soz soylemeye davet etti. Patrik Hazretleri, “Bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Bu iki ulke ve iki komsu halk huzur ve esenlik icinde yasamalidirlar. Bu ugurda Ermeni Patrikligi olarak elimizden gelen katkiyi yapmak isteriz. Ermenistan KEI Temsilciliginin kentimizde acilmis olmasi sevindiricidir. Tebrik ediyorum” dedi.

Ermenistan Cumhuriyeti’nin KEI Temsilciligi 2001 yilinin Eylul ayinda Istanbul’da resmen acilmis olup, halen yerlesme safhasinda bulunuyor.

Yorumlar kapatıldı.