İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Bakirkoy´deki Halkla Sohbet´e Ragbet Buyuktu

SOHBET AKSAMLARI BAKIRKOY’DE DEVAM ETTI

ISTANBUL, 27 Subat 2002 (“Lraper” Kilise Bulteni) —
Medz Bahk’ta verilen vaazler dizisine 26 Subat Sali aksami Bakirkoy Dznunt Srpuhvo Astvadzadzni Ermeni Kilisesi’nde devam edildi. Bakirkoy halkinin doldurdugu ve cok sayida cocuk ve gencin hazir bulundugu kilisedeki halk gecesi saat 20:30’da basladi.

Iki saat kadar suren halk gecesinde, Ruhani Reisimize yoneltilen sorulardan bazilari soyleydi: Surp Myuron (Kutsal Yag) niye yedi yilda bir kutlanir? Abraham Nahabed (Hz. Ibrahim) ile Allah arasindaki ahit neydi? Krisdos’un (Mesih) carmiha gerilmesine gerek var miydi? Krisdos ‘Babam’in evinde kalacak cok yer var. Size yer hazirlamaya gidiyorum’ derken neyi kastediyordu? Dogu ve Bati kiliseleri arasindaki farkli takvim sorunu ne olacak? Der Hisus’un (Rab Isa) tanrisal tabiatini nasil aciklayabiliriz? Antakya’daki Surp Bedros (Sen Piyer) magarasinin onemi nedir? Kutsal Kitap’ta oruc hakkinda ne gibi ogretiler vardir?

Ruhani Reisimiz ayrica, bir kilise uyesinin “Mesih, ‘Agizdan giren sey insani kirletmez, insani kirleten agizdan cikandir’ dedi, buna bir aciklik getirebilir misiniz?” sorusuna cevap verdi. Tum sorularimizin cevaplarinin Incil’de var oldugunu soyleyen Patrik Hazretleri, bu sorunun cevabini Mesih’in kendisi tarafindan verildigini acikladi. Bu konuda Mesih soyle demisti: “Agizdan cikan, yurekten kaynaklanir. Insani kirleten de budur. Cunku kotu dusunceler, cinayet, zina, fuhus, hirsizlik, yalan yere sahitlik ve iftira hep yurekten kaynaklanir. Insani kirleten bunlardir” (Mat. 15: 10-20).

Patrik Hazretleri, Hristiyanlik’ta esas olanin Allah’in biricik Oglu Hisus Krisdos’a (Isa Mesih) iman etmek oldugunu hatirlatarak, O’na iman edenlerin sonsuz yasama kavusacagini soyledi (Yh. 3: 16). Allah, Hisus’u dunya O’nun araciligiyla kurtulsun diye gonderdi (Yh. 3: 17). Hisus’un ebedi kurban olarak verilmis olduguna iman edenler, O’nun carmih uzerinde akan kani sayesinde arinirlar. Bu arinma yurekte baslar. Kurallar, yasalar, gelenekler bu arinmayi saglayamazlar. Insani seriat degil, Allah’in lutfu kurtarir.

Cemaat uyelerinden biri soz alarak, Patrik Hazretlerinin bu sohbet ortamini yaratmasindan duydugu mutlulugu ve heyecani dile getirdi, sevgi ve saygilarini acikca ifade etti. Sorulardan bazilarini soran cocuklar da, sohbeti sonuna kadar ilgiyle izlediler. Halkla sohbet, hep birlikte soylenen Rab’bin Duasi ile sona erdi.

Kilisedeki sohbetten sonra, Patrik Hazretleri, Bakirkoy din gorevlisi Peder Goryun Fenerciyan ve Dt Vartan Erkol baskanligindaki Bakirkoy Kilisesi Vakfi yoneticileriyle cay icerek cemaati ilgilendiren konularda sohbetine devam etti.

Yorumlar kapatıldı.