İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AZG: BUSH YÖNETİMİ ERMENİSTAN’A AYRILAN YARDIMI KISALTIYOR

Amerikan Ermeni Asamblesi (AAA), 4 Şubat’ta yayınladığı açıklamada Bush Yönetimine olan hayalkırıklığını dile getirildi.

Kongreye yollanan 2003 yılı bütçesinde Ermenistan için toplam 70 milyon dolarlık yardım ile 3 milyon dolarlık dış askeri yardım öngörülüyordu ki bu durum hayal kırıklığına sebep olmuştu. Oysa ki geçen yıl Kongrede kabul edilen 2002 yılının bütçesindeki bu miktar 97 milyon dolar olarak öngörülüyordu.

AAA’nın açıklamasında, “Benzer kısaltma bölgedeki durumu istikrarsızlaştırabilir” denilirken, uluslararası askeri eğitim ve tatbikat programları çerçevesinde Ermenistan’a verilecek miktarın 400 binden 750 bin dolara çıkarılması ise memnuniyetle karşılandı.

Asamblenin Hükümetle ilişkiler müdürü Brayan Arduni’nin sözlerine göre, geçen yıl Yönetim aynı şekilde 70 milyon dolar talebinde bulunmuş, fakat daha sonra Kongre Ermenistan’a verilecek yardımı 90 milyon dolar olarak düzenlemişti.

Genel olark BDT ülkelerine verilecek yardımlarda kısıtlamaya gidildiğini biz ekleyelim. Yönetim, geçen yıl 780 milyon dolar yardıma karşılık bu yıl 755 milyon dolar talebinde bulunmuştur. Fakat Azerbaycan için 46 milyon taleb edilmiştir ki geçen yıla göre bu miktar 2.7 milyonla fazlalık arzetmektedir.

Yorumlar kapatıldı.