İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Depremzedelerle Dayanisma

SULTANDAGI DEPREMI’NIN ACISINI PAYLASIYORUZ

ISTANBUL, 4 SUBAT 2002 (“Lraper” Kilise Bulteni) —
3 Ocak 2002 Pazar gunu saat 09:11’de Afyon’da meydana gelen ve merkez ussu Sultandagi olarak aciklanan deprem tum ulkede uzuntu yaratti. Kandilli Rasathanesi’nden yapilan aciklamaya gore 6.0 buyuklugunde olan sarsinti Afyon’a komsu iller Isparta, Usak, Eskisehir, Konya ve Denizli’nin yani sira Antalya, Burdur, Kutahya, Ankara, Aksaray, Nevsehir, Kayseri, Bilecik, Balikesir, Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Istanbul’da da hissedildi.

Depremde Samandagi, Cay, Cobanli ve Bolvadin ilcelerinde 45 kisi canini yitirirken, 318 kisinin yaralandigi ve bolgede yaklasik 150 binanin hasar gordugu ogrenildi. Anadolu Ajansi’ndan alinan son haberlere gore can kaybi ve hasarin en fazla oldugu Samandagi, Cay ve Bolvadin ilcelerinde enkaz kaldirma calismalari suruyor. Basta Basbakan Sayin Bulent Ecevit olmak uzere bir cok Devlet Gorevlisi bolgeye giderek incelemelerde bulundu. Bolgeye yardim akisi halen suruyor.

Turkiye Ermenileri Patrigi Mesrob II de, kendisinin ve Ermeni cemaatinin bolge’nin acisini paylastigini belirten bir taziye mesaj yayinladi. Afyon Muftusu Mustafa Hakki Ozer, Bolvadin Muftusu Salih Saglam, Cay Muftusu Mursel Turk, Cobanlar Muftusu Hanifi Damar ve Samandagi Muftusu Hikmet Yazici’ya gonderdigi mesajda Patrik 2. Mesrob soyle yazdi: “03 Subat 2002 Pazar sabahi Afyon ili ve ilcelerini vuran deprem haberini almaktan buyuk uzuntu duyduk.

Bu afetin Il ve ilcelerinizde yarattigi maddi ve manevi hasar, tum ulusumuz gibi, Turkiye Ermenilerini de derin teessure bogmustur. Tek ve bir olan Allah’a inananlarin acisi da birdir.

Yuce Allah’tan yasamlarini yitiren vatandaslarimiza magrifet, yaralilara acil sifalar vermesini, kederli akrabalarini ve ulusumuzu Ruh-ul Kuds’uyle teselli etmesini diliyor ve dua ediyorum.”

Ruhani Meclis’in karariyla, 10 Subat Pazar gunu Turkiye’deki tum Ermeni kiliselerinde ibadet esnasinda yapilan gonullu bagislar Afyon Sultandagi depreminde zarar gorenlere yardim amaciyla kullanilacaktir.


EARTHQUAKE IN AFYON

Patriarch Sent Messages of Condolences

ISTANBUL, 4 February 2002 (“Lraper” Church Bulletin) —
An earthquake measured at 6.2 Richter scale devastated the Bolvadin, Sultandagi and Cay towns in the province of Afyon in the inner Aegean region of Turkey, about 400 kilometres southeast of Istanbul, at 09:11 hours on Sunday, 3 February. The tremor was felt in Konya, Usak, Eskisehir, Bilecik, Bursa, Yalova, Kutahya and the Asian side of Istanbul. Over 250 aftershocks were recorded since yesterday morning, the strongest one at 5.9 Richter scale.

According to latest reports 45 people have died, nearly 400 people are wounded and literally thousands are in the streets due to heavy damages received by residence units. 3000 tents were sent to and hot soup kitchens were immediately set up in the earthquake zone by the Turkish Red Cross and the Army. Hix Excellency Prime Minister Bulent Ecevit immediately left to inspect the region, while the Council of Ministers convened for an emergenccy appraisal.

The members of the Armenian Community in Turkey learnt of the disaster as they came out of their Sunday church services yesterday. His Beatitude Patriarch Mesrob II of Istanbul and All Turkey, sent letters of condolences to Their Excellencies Mustafa Hakki Ozer (Mufti of Afyon), Salih Saglam (Mufti of Bolvadin), Mursel Turk (Mufti of Cay), Hanifi Damar (Mufti of Cobanlar) and ve Hikmet Yazici (Mufti of Sultandagi).

The Religious Council of the Patriarchal See will decide this week as to how to help the earthquake-stricken families in the Afyon province.

http://gldss7.cr.usgs.gov/neis/bulletin/020203071129.html

Yorumlar kapatıldı.