Kitap şöyle tanıtılıyor.
Yıl 1964. Yer Taksim Gezisi. Saat geceyarısını biraz geçiyor. Gergin olduğu uzaktan belli olan orta yaşlı bir adam. Bir muhasebeci. Hızlı hızlı yürüyor. Randevusu kiminle? Ve karanlığı delen bir silah sesi… O artık bir kurban…
Yıl 1944. İkinci Dünya Savaşı yılları. Türkiye savaşta değil, ancak savaşın sıcak nefesini ensesinde hissediyor. Bir ülkü uğruna biraraya gelen insanlar. Vatan uğruna, Türkçülük uğruna, Turan uğruna. Ta ki maddî çıkarlar ön plana çıkana, ta ki Nazi paraları aralarına girene kadar…
40’lı yıllarda yaşanan ihaneti 20 yıl sonra başka bir ihanet tamamlıyor.
1964 Türkiyesi’nden 1944’lere bir bakış ve tekerrür eden tarihî olaylar…
Gazeteci-yazar Rıdvan Akar’ın kaleme aldığı ve Doğan Kitap tarafından yayımlanan Bir Irkçının İhaneti, satırından satırına soluk soluğa okuyacağınız bir gerilim-polisiye.
Yola çıktığı gerçeklere ve tarihsel tanıklığına bakıldığında, “tarihî roman” anlatımının da yanısıra, ülkenin bir dönemine damgasını vuran Irkçı-Turancı hareketin gizli dünyasına ışık tutan bir belgesel Bir Irkçının İhaneti.
Rıdvan Akar; 1961’de Zara’da doğdu. 1984’de GÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nü bitirdi. 1987’de İÜ İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı.
THA, Söz, Ekonomik Panorama, Tempo, Milliyet, ATV’de çalıştı. Halen 32. Gün Haber Programı’nda yayın yönetmenliğini sürdürüyor.
Madalyon/Cumhuriyet’in Yabancı Tanıkları ve 12 Eylül/Türkiye’nin Miladı belgesellerini (M.A. Birand ve Hikmet Bila ile) hazırladı.
Yayımlanan eserleri: Varlık Vergisi/ Tek Parti Döneminde Azınlık Karşıtı Politika Örneği (1992), İstanbul’un Son Sürgünleri/1964’te Rumların Sınırdışı Edilmesi (1994, 1999, Hülya Demir ile) İşini Bilen Bir Memur: Engin Civan/Bir Prensin Hisseli Hikayesi (1995, Jale Özgentürk ile), 12 Eylül/Türkiye’nin Miladı (1998, M.A. Birand ve Hikmet Bila ile) Aşkale Yolcuları/Varlık Vergisi ve Çalışma Kampları (1999), Lider Portrelerinde Türkiye (2001, ed; Seyfi Öngider vd.) Elinizdeki kitap Akar’ın ilk romanıdır.
Yorumlar kapatıldı.